MILLA VERTICAL D'ÀREU

Iu Escolà s'imposa a la Milla Vertical d'Àreu

Aquesta competició, l’única milla vertical pirinenca, és reconeguda per la seva duresa, amb 1.685 m de desnivell positiu i 3,6 km de distància. Kilian Jornet ostenta el rècord de la cursa amb 59’41’’ des de l’any 2007.

Iu Escolà a la Milla Vertical d'Àreu 3
photo_camera Iu Escolà a la Milla Vertical d'Àreu/Nil Escolà Lamora

Iu Escolà Viladrich es va imposar aquest dissabte a la V Milla Vertical d'Àreu, amb un temps de 1hora 5' 25''. El corredor pallarès es va imposar en una cursa difícil i complicada considerada única al Pirineu per les seves característiques de distància i de desnivell, amb arribada al cim del Monteixo a 2.905 metres. La Milla Vertical d’Àreu ha arribat enguany a la seva 5a edició i ha sabut mantenir l’encant de córrer més que el sol, amb la sortida a les 18.30 hores des de la plaça d’Àreu i l’arribada al cim del Monteixo abans no s’amagui el sol, tret del conte “L’Edat de les Pedres” de Pep Coll.

Durant tot el cap de setmana es van organitzar diferents activitats al municipi d’Àreu amb l’objectiu de promocionar turísticament els nuclis de la Vall Ferrera. Entre les activitats va tenir lloc un dels Festivals de Senderisme dels Pirineus que impulsa l’IDAPA. Es tracta del Festival de Muntanya Àreu-Pica d’Estats amb dues rutes organitzades, que permet conèixer el ric patrimoni cultural d’Àreu: una antiga vila closa en forma de castell, una serradora i l’únic molí fariner en funcionament a Catalunya.

En els següents enllaços podreu consultar els resultats de la passada edició de la Milla Vertical d'Àreu. A més a més també podreu crear el vostre diploma personal de participació a la cursa, amb la vostra posició i temps.

comentaris