26.06.2022 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS MUNICIPALS

Iu Escolà guanya les eleccions i es converteix en el nou alcalde d’Àreu

Iu Escolà, de casa Saboya, s’ha imposat a Xavier Marco, de casa Currona, per una diferència de quatre vots

Iu Escolà eleccions EMD
Iu Escolà votant aquest diumenge a Àreu, al Pallars Sobirà
Iu Escolà guanya les eleccions i es converteix en el nou alcalde d’Àreu

Iu Escolà (ERC) ha guanyat les eleccions a la presidència de l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Àreu, celebrades aquest diumenge, amb 27 vots, per davant de l’altre candidat, Xavier Marco (JuntsXCat), que ha obtingut 23 vots. D’un cens electoral de 62 electors, han exercit el seu dret al vot 53 habitants, la qual cosa suposa una participació del 85,4%.

A les eleccions municipals del 26 de maig, la participació al conjunt del municipi d’Alins va ser del 83,40%, sobre un cens total de 241habitants.

Repetició de les eleccions

Els veïns i veïnes d’Àreu, al municipi d’Alins (Pallars Sobirà) aquest novembre han anat a votar dues vegades. A les últimes eleccions municipals del maig passat, a Àreu no s’hi va presentar cap candidat i és per això que la Junta Electoral va obligar a repetir els comicis aquest diumenge, just una setmana després de les eleccions generals del 10 de novembre.

Àreu, Vall Ferrera

Iu Escolà, nou alcalde

Iu Escolà Viladrich, de casa Saboya, té 22 anys, s’està formant a la Pobla de Segur com a guia de muntanya i regenta el càmping Pica d'Estats d'Àreu. L'ha mogut a presentar-se a les eleccions el fet de donar continuïtat a projectes que ja havia impulsat el seu pare, Jordi Escolà Colomé, que era l’anterior alcalde i que va morir fa un any, el 20 d’octubre de l’any passat. 

Apassionat del seu poble i de la muntanya en general, Iu Escolà vol treballar des del capdavant de l’EMD per posar en valor el territori i “situar el poble d’Àreu al mapa”. Afirma que “a la vida tot són etapes i ara tinc ganes de començar-ne una de nova, il·lusionat per acabar projectes començats”. Entre altres objectius, s’ha marcat consolidar la Milla Vertical d’Àreu, una de les verticals més difícils i més dures, que forma part de la Copa Vertical Tres Nacions conjuntament amb altres curses que es disputen a França i Andorra.

Sufragi directe

Iu Escolà ha estat elegit alcalde amb el vot directe dels seus conveïns. Els alcaldes de l'Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) es voten per sufragi directe dels veïns, contràriament al que passa amb els alcaldes dels municipis, que són els regidors i regidores que conformen el ple municipal qui els elegeixen. 

Eleccions Municipals al Pallars Sobirà

ERC-AM va guanyar les Eleccions Municipals del 26 de maig, al Pallars Sobirà, amb 1.703 vots, el 38,64%, i 42 electes, seguit de JuntsXCat, amb 1.386 vots, el 31,45%, i 37 electes. En tercer lloc es va situar l’agrupació d’electors Som Poble, amb 474 vots, el 10.76%, i 5 electes.

 

 

Iu Escolà guanya les eleccions i es converteix en el nou alcalde d’Àreu
Comentarios