Impulsen un projecte de cooperació entre els Alps i el Pallars Jussà

El president de l’entitat Alpine Pearls i alcalde de la localitat austríaca de Werfenweng, Peter Brandauer, ha visitat el Pallars Jussà amb l'objectiu de desenvolupar un projecte per a la millora de la mobilitat i l’accessibilitat en zones de muntanya per fer-les més atractives i promocionar-ne així el seu desenvolupament turístic.

P1040244
photo_camera Brandauer va visitar el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Brandauer ha participat en una reunió de treball amb membres de l’equip de govern per tal d’avançar en els projectes conjunts iniciats en una anterior visita d’alguns membres del consell comarcal a la regió alpina. Aquest iniciativa té com a objectiu bastir un projecte de cooperació internacional del qual la regió alpina en seria el principal impulsor juntament amb el Pallars Jussà i que inclouria altres regions turístiques de muntanya europees.

El President de l’Alpine Pearls, acompanyat per, Karmen Mentil, gerent d’aquesta entitat de promoció turística que aplega 27 destinacions de 6 països a l’entorn dels Alps que aposten per la mobilitat sostenible, van oferir una de les ponències més exitoses de les 12 que es van presentar ahir al seminari “Turisme i Mobilitat Sostenible en zones de muntanya” al que hi van participar més de 120 persones que van omplir l’auditori de l’Epicentre. El representants alpins van explicar el model de mobilitat turística que estan desenvolupant en aquesta àrea, alhora que durant el seminari es van presentar també altres experiències que estan funcionant a la comarca del Pallars Jussà com el tren dels llacs o el telefèric d’Estany Gento, així com altres iniciatives d’altres zones pirinenques tant catalanes com franceses que van en la mateixa línia.

El seminari també va comptar amb la participació activa del FGC que va explicar diferents experiències que aquesta entitat gestiona en altres zones com el Cremallera de Núria o el ferrocarril de la Molina. En aquest sentit, FGC també serà part integrant dels projectes internacionals que s’estan endegant des del Pallars Jussà i que seran fruït de la concertació entre els sectors públics i privats de la comarca.

comentaris