AGRICULTURA

El grup de treball de Pagesia Extensiva del Pallars Sobirà vol introduir canvis a la nova PAC

Més de 400 persones i organitzacions del Pirineu donen suport a un manifest en defensa del model de pagesia extensiva
Pla general de dos ramaders vigilant les vaques a la muntanya de Llessui el dia de la tria el 6 d'octubre del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Dos ramaders vigilant les vaques a la muntanya de Llessui / Marta Lluvich

El grup de treball de Pagesia Extensiva del Pallars Sobirà vol reunir-se de forma urgent amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per tractar diverses demandes del sector i introduir modificacions a la nova PAC 2023-2027. Tot i que la petició la van fer arribar a finals del mes de febrer, lamenten que encara no se'ls hagi donat resposta i consideren que les mesures que plantegen són necessàries per "salvaguardar i enfortir la pagesia extensiva". De moment, més de 400 persones i organitzacions del Pirineu ja han donat suport a un manifest en defensa d'aquest model. Així, critiquen que "l'homogeneïtzació de les polítiques agràries" fa que aquestes no estigui adaptades a les característiques del territori.

Diverses associacions del sector s'han unit a la campanya i s'han mostrat predisposades a coordinar-se per tenir "una veu unitària" davant el departament, segons han dit des del grup de treball en un comunicat. La idea és programar una trobada en breu amb representants del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i amb el consell alcaldies d'aquesta comarca.

comentaris
Més a Pallars Sobirà