17.05.2022 |
Viure als Pirineus

EL Grup d’ERC del Consell Comarcal del Pallars Sobirà denuncia la pujada de taxes de les escombraries

Exigeixen a l’equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Sobirà que compleixi amb el compromís electoral de no augmentar durant dos anys les taxes de les escombraries.

EL Grup d’ERC del Consell Comarcal del Pallars Sobirà denuncia la pujada de taxes de les escombraries

"Després de 6 mesos d’aplicació del sistema de recollida d’escombraries porta a porta, de promeses electorals i pre-electorals de congelació de taxes i inclusiu de promeses de descens del preu del rebut d’escombraries, ningú es podia imaginar que ara el grup de CiU del govern comarcal es despengés amb una proposta de pujada del 15% lineal i en totes les tarifes del rebut d’escombraries pel 2016. Això succeeix després de que el Consell publiqués un informe triomfalista esbombat per tots els mitjans on es deia, més o menys, que l’aplicació del nou sistema era espectacular", asseguren els republicans en un comunicat de premsa fet públic aquest dilluns.

"En el ple de divendres passat i davant el fet de veure rebutjada la proposta de pujada de taxes el president va haver de fer marxa enrere i no posar a votació el text. De fet en el consell d’alcaldes del dia anterior el rebuig a l’augment va ser quasi unànime i la perspectiva de perdre una votació important malgrat tenir majoria absoluta en el ple, hauria posat el president en molt mala posició. La postura del nostre grup és de rebuig total de l’augment de taxes i exigir a l’equip de govern que compleixi els seus compromisos i que si no és capaç de fer-ho que dimiteixi" afirmen. "Curiosament (afegeixen) sí que hi ha hagut diners per retribuir dues presidències polítiques, que ens costaran uns 40.000€, per apujar els sous més alts de presidència i gerència. Però quan el fruit de la mala gestió i de la improvisació ens porta a comprovar que el sistema és molt deficitari, llavors l’única solució que proposen és augmentar taxes i no complir els compromisos electorals".

"La discussió i votació de l’augment de taxes, així com del reglament sancionador que regula el porta a porta, es produirà en el proper ple ordinari del 27 d’octubre i és allà on es veurà la gran divisió de l’equip de govern i el feble lideratge del president malgrat la majoria absoluta", conclou el comunicat d'ERC.

EL Grup d’ERC del Consell Comarcal del Pallars Sobirà denuncia la pujada de taxes de les escombraries
Comentarios