TECNOLOGIA

El Govern estén 49 km nous de fibra òptica de la Generalitat al Pallars Sobirà

Actualment, els municipis del Pallars Sobirà amb obres en curs són Alins, Esterri de Cardós, Lladorre, Tírvia i Vall de Cardós, mentre que les pròximes setmanes s’iniciaran les obres que han de connectar el municipi de Farrera.
Puigneró SEM
photo_camera El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró/ Albert Lijarcio

El Govern ha iniciat el desplegament de 49 km nous de xarxa a la comarca del Pallars Sobirà, cosa que permetrà connectar amb la fibra òptica de la Generalitat 6 municipis i 18 nuclis de població que fins ara no disposaven d’accés a la xarxa pública. Aquest desplegament suposa una inversió aproximada de 2,18M€ i, un cop finalitzin les obres, permetrà que la xarxa de la Generalitat arribi a 12 municipis i al 84% dels habitants de la comarca.

Així ho ha explicat el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en el transcurs d’una reunió i posterior visita d’obres amb representants municipals i comarcals del Pallars Sobirà que ha tingut lloc avui a Vall de Cardós. En aquesta trobada, Puigneró ha presentat el desplegament en curs de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya a la comarca i les obres que s’executaran properament.

Actualment, els municipis del Pallars Sobirà amb obres en curs són Alins, Esterri de Cardós, Lladorre, Tírvia i Vall de Cardós, mentre que les pròximes setmanes s’iniciaran les obres que han de connectar el municipi de Farrera.

Un cop finalitzades les obres en curs i les que s’executaran properament, la comarca del Pallars Sobirà passarà de tenir 4.636 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat (66,8% de la població) a tenir-ne 5.823 (1.187 de nous), cosa que suposa el 84% de la població.

La xarxa de fibra òptica desplegada fins avui per la Generalitat a la comarca del Pallars Sobirà cobreix 60 km de fibra i connecta 6 municipis i 9 nuclis de població. Amb aquesta inversió de 2,18M€, un cop finalitzades les obres s’arribarà als 109 km de fibra (+ 49), 12 municipis (+6) i 27 nuclis (+18).

El projecte de la Vicepresidència del Govern d'articular una xarxa de fibra òptica neutra, oberta i amb una tarifació pels serveis de connectivitat independent de la distància ha demostrat la seva efectivitat per fomentar el desplegament de xarxes finalistes per part dels operadors. Gairebé la totalitat dels municipis que disposen de xarxa de fibra òptica de la Generalitat tenen demanda per part d’operadors privats per fer arribar la fibra a les llars.

Més a Pallars Sobirà