25.09.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

El Govern adquiririrà un nou telecadira a Espot en cas de no poder reparar l'avariat

El conseller Damià Calvet apunta que la solució pel complex del Pallars ha de ser ''estructural'' i no ''conjuntural''

Espot
El conseller Damià Calvet a l'Estació d'Espot/Marta Lluvich
El Govern adquiririrà un nou telecadira a Espot en cas de no poder reparar l'avariat

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha anunciat aquest divendres que el Consell d'administració de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha autoritzat al president de l'ens, Ricard Font, a activar els mecanismes necessaris per a l'adjudicació i licitació d'un nou telecadira en cas de no poder reparar l'avariat. Si fos necessari la compra d'aquest nou telecadira, l'executiu autoritza a gastar un import màxim de 7,5 milions d'euros en la compra de la infraestructura. El telecadira La Roca és necessari per al funcionament de l'estació donat que puja els esquiadors a la cota 2.000. Calvet ha dit que la solució per aquest complex hivernal ha de ser ''estructural'' i no ''conjuntural''. El conseller ha afegit que estan treballant en la reparació de la cadira avariada i poder-la homologar aviat i també que ''en cas de no ser possible'' la reparació, el Govern està preparat per "licitar i adjudicar'' un nou telecadira.

El conseller de Territori ha dit que amb les accions que s'estan duent a terme demostren la voluntat del Govern per mantenir oberta l'estació. De manera provisional s'han portat cinc màquines trepitjaneus amb capacitat per entre 10 i 20 persones per pujar els esquiadors a la cota 2.000.

El bon funcionament del telecadira de La Roca és vital per a la continuïtat de l'estació i el conseller Calvet ha dit que es tracta d'una ''solució provisional''.

El conseller de Territori i el president de Ferrocarrils, Ricard Font, han signat a l'Ajuntament d'Espot un conveni per promoure accions conjuntes als espais naturals que acullen estacions de muntanya d'FGC.

L'objectiu del conveni és promoure accions conjuntes que potenciïn el respecte i el coneixement de l'entorn natural. Calvet ha assegurat que parcs naturals i estacions de muntanya són dos ''conceptes que es complementen" i ha qualificat aquest acord com "una bona manera'' de promoure l'activitat humana en el territori, perquè hi hagi ''vida a les comarques de muntanya".

El conseller ha insistit que “entenem el territori com una sola cosa'', partint de la seva base natural i més primigènia que són els ''valors ambientals i de sostenibilitat”. Així, ha defensat “una visió integral'' de l’acció de govern que no es ''contraposi sinó que es complementi” i ha assegurat que “allò que ja fèiem i no evidenciàvem ho evidenciarem més des de les pròpies estacions d’FGC”.

El Govern adquiririrà un nou telecadira a Espot en cas de no poder reparar l'avariat
Comentarios