PROGRAMA PIROSLIFE

Goiat mata una cabra al Jussà i un altre os una ovella al Sobirà en poques hores de diferència

L'atac d'Alòs va ser a un ramat agrupat, vigilat per tres gossos de protecció i dins d'un tancat amb fil elèctric

Els Agents Rurals comprovant les restes d'una cabra morta i certificant que era per un atac de l'os Goiat. Imatge de l'11 de juny del 2019. (horitzontal)
photo_camera Els Agents Rurals comprovant les restes d'una cabra morta i certificant que era per un atac de l'os Goiat/TES

Poques hores després de conèixer l'atac de l'os Goiat a un ramat del Pallars Jussà, concretament al nucli de Rivert, un ramader d'Isil, al Pallars Sobirà, ha denunciat un atac al ramat agrupat d'Alós i Isil, amb el resultat d'una ovella morta a Moredo, a un agrupament del PirosLife. L'atac es va produir el dia 9 de juny i en aquest cas ni els tres gossos de vigilància ni el tancat elèctric van evitar que l'os matés una ovella. Aquests ramaders lamenten que cada cop hi ha més ossos al Pirineu i que mentre ara, es centren tots els esforços a vigilar a Goiat hi ha altres plantígrads que també "fan mal". Aquests ramaders diuen que ara "sembla que tot és culpa de Goiat". L'atac a Alt Àneu no el va fer Goiat i ara s'ha reforçat la tanca perimetral per evitar més danys. Pel que fa a l'atac de Rivert, és el primer a una zona tant allunyada a l'Alt Pirineu.

Les restes d'una ovella morta per un atac d'un os a Alt Àneu. Imatge del 10 de juny del 2019. (horitzontal)

(Les restes d'una ovella morta  per l'atac d'un os al municipi d'Àlt Àneu, al Pallars Sobirà/ACN)

Aquest mateix dilluns els ramaders del Pallars Sobirà ja alertaven de la presència de Goiat a les muntanyes de la Vall d'Àssua i denunciaven que casualment aquesta zona s'havia tret de l'agrupament de ramats com a mesura de prevenció dels ramats, en considerar l'Administració que ja no ho era. Ara, els ramaders de la vall d'Isil també es fan sentir i diuen que mentre tots els ulls es posen en Goiat hi ha altres ossos pel Pirineu que també "fan mal".