RESIDUS

Gerri de la Sal implantarà el nou sistema de recollida de residus porta a porta

L’objectiu principal d’aquest canvi de model és augmentar els índexs de recollida selectiva a la vegada que es redueixen les tones de residus enviades a l’abocador,
foto_3199082
photo_camera Gerri de la Sal implantarà el sistema de recollida de residus porta a porta / Marta Lluvich

El proper dilluns 4 d’octubre s’inicia el nou sistema de recollida de residus porta a porta a Gerri de la Sal, al municipi de Baix Pallars (Pallars Sobirà)  en substitució de l’actual model en àrees.

La recollida porta a porta consisteix en dipositar els residus davant del domicili o activitat, dins d’un cubell, per tal que el servei municipal els reculli en uns dies i hores determinats per a cada fracció. Aquest sistema de recollida ha demostrat ser una eina eficaç per aconseguir una millor recollida selectiva de residus, així com per aprofundir en la conscienciació de la ciutadania sobre la problemàtica dels residus i la seva correcta segregació i gestió.

L’Ajuntament de Baix Pallars va aprovar per unanimitat  en el Ple de data 27/7/2020 iniciar els tràmits per a la implantació de la recollida porta a porta al nucli de Gerri de la Sal.  Des de l’Ajuntament de Baix Pallars i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà asseguren que és una bona oportunitat per avançar en la correcta gestió dels residus municipals permetent així assolir les Directives Europees de gestió de residus pels propers anys.

CCPS 0_1

(Foto: Sessió informativa al Museu de la Sal de Gerri de la Sal / CCPS)

L’objectiu principal d’aquest canvi de model de recollida és augmentar els índexs de recollida selectiva a la vegada que es redueixen les tones de residus enviades a l’abocador, un camí més per mitigar els efectes del canvi climàtic i construir una societat més respectuosa amb el medi ambient.

foto_3199083(Foto: Carretera N-260 al seu pas per Gerri de la Sal / Marta Lluvich)

El passat 28 d’agost es va realitzar una sessió informativa presencial al Museu de la Sal de Gerri de la Sal on van participar l’Alcaldessa del municipi de Baix Pallars, Anna Sentinella, Francesc Giró, Director de Planificació Estratègica de l’Agència de Residus de Catalunya, Carlos Isus, President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Marc Sans, Tècnic del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, on van participar una setantena de persones.

Durant aquests dies previs a la implantació s’estan repartint els kits necessaris per portar a terme aquesta recollida i informant als habitants de Gerri del correcte funcionament d'aquest sistema.

comentaris