RESIDUS

La fracció orgànica de les estacions de Port Ainé i Espot suposa un 18% en l'àmbit comarcal durant el febrer

A tota la comarca del Pallars Sobirà se n'han recollit més de 43 tones i només als complexos hivernals més de 7

Fracció orgànica deixalleria de Sort
photo_camera Compost que resulta del tractament de la fracció orgànica a la deixalleria de Sort

Quan es compleix un mes de la incorporació de les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot al sistema de recollida de matèria orgànica del Pallars Sobirà, les dades confirmen l'èxit de la iniciativa. Des del 23 de gener d'aquest any al 23 de febrer s'han recollit, a tota la comarca, 43,2 tones de matèria orgànica de les quals 7,7 tones corresponen a les estacions d'esquí. Aquestes xifres evidencien la importància d'incorporar els grans productors a la recollida selectiva del Pallars Sobirà. La recollida de matèria orgànica a aquestes dues estacions d'esquí durant la temporada d'hivern suposa un 18% en l'àmbit comarcal.

Aquestes tones de fracció orgànica es tracta de quilos que han deixat d'anar a l'abocador de Fígols, al Pallars Jussà, i s'han quedat a la comarca des d'on ja es fa el seu tractament. La recollida a les estacions d'esquí es fa dos cops per setmana, el dilluns i el divendres, i s'aprofita el viatge per carregar la resta de residus.

Amb els resultats de la incorporació de les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé a la recollida de la matèria orgànica s'evidencia la importància de la incorporació dels grans productors per millorar els resultats comarcals. Per explicar aquests resultats i els més de dos anys de recollida porta a porta a la comarca, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, va ser un dels convidats al Fòrum #wasteinprogress, el fòrum internacional de gestió de residus, que va acollir la ciutat de Girona, la setmana passada.