16.10.2021 |
Viure als Pirineus

DANSÀNEU, FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU

El folk del duet Criatures omple l'església de Sant Víctor de Saurí

A l’Ecomuseu s'ha presentat el llibre  'Records de les danses antigues de la meva terra' d'Enric Vigo
Duet Criatures
El duet Criatures ha actuat a Saurí, a la Vall d'Àssua/DANSÀNEU
El folk del duet Criatures omple l'església de Sant Víctor de Saurí

Aquest dimecres el Dansàneu ha ofert, a l’església de Sant Víctor de Saurí, a la Vall d'Àssua, el concert del duet de música folk Criatures. Amb totes les entrades prèviament  exhaurides, Criatures, amb el graller Ivó Jordà i l’acordionista diatònic Marçal Ramon, ha ofert una extraordinària tarda de música original i també melodies conegudes com La Muixeranga d'Algemesí, entre altres. Un repertori presentat al disc 'Praxinoscopi' (Segell Microscopi). La de Sant Víctor és una església rellevant i especialment singular atès que s’hi ha realitzat recentment una intervenció de l’artista contemporani Santi Moix.

A banda de la proposta a Saurí, el Dansàneu també ha ofert aquest dimecres, a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, la presentació del llibre  'Records de les danses antigues de la meva terra' d'Enric Vigo, recentment publicat, amb la presentació de l'historiador Ignasi Ros i l'etnomusicòloga i música Anaís Falcó. Editat per l'editorial Garsineu.

Llibre Danses antigues

El Dansàneu igualment ha estrenat un documental produït pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu titulat ‘Camí d’Àrreu’, dirigit per Aleix Gallardet i amb guió de Raquel Picolo. El passi ha tingut lloc, amb l'aforament limitat, i gratuït, al batedor de l’Ecomuseu.

La direcció del Dansàneu recorda que s’han exhaurit les entrades de pagament de tots els espectacles de l’edició d’aquest 2020 a excepció de la proposta de circ contemporani que protagonitzen Nilak i el músic pirinenc Arnau Obiols, i que s’estrenarà aquest divendres, 28 d’agost a les 19.00 h al recinte firal d’Esterri d’Àneu.

El folk del duet Criatures omple l'església de Sant Víctor de Saurí
Comentarios