07.12.2021 |
Viure als Pirineus

ESTACIONS D'ESQUÍ

Finalitza la construcció del nou aparcament de l'estació de Port Ainé

Els treballs, que permeten ampliar la seva capacitat en 290 places, s'han fet amb tècniques de bioenginyeria
Pla general de la zona on s'ha habilitat el nou aparcament de l'estació d'esquí de Port Ainé (Pallars Sobirà). Imatge publicada el 3 de novembre de 2021. (Horitzontal)
Zona on s'ha habilitat el nou aparcament de l'estació d'esquí de Port Ainé / FGC
Finalitza la construcció del nou aparcament de l'estació de Port Ainé

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat la construcció del nou aparcament que donarà servei, a partir d'aquesta temporada d'hivern, a l'estació d'esquí de Port Ainé, al municipi de Rialp (Pallars Sobirà). L'espai, de 9.000 metres quadrats, té una capacitat per a 290 vehicles. El projecte s'ha dut a terme utilitzant tècniques de bioenginyeria per tal de respectar al màxim l'entorn i assegurar-ne la integració paisatgística. L'actuació ha suposat una inversió de 935.000 euros, amb la qual s'amplia la capacitat d'aparcament a l’estació pallaresa, que ja compta amb altres zones d'estacionament (350 places a l'estació intermèdia i 606 la superior), i, a la vegada, s'assegura un accés respectuós amb el medi natural.

Pla de detall els murs de contenció de l'illa central de l'aparcament de Port Ainé (Pallars Sobirà), construïts amb troncs d'arbres de la zona. Imatge del 3 de novembre de 2021. (Horitzontal)

L'aparcament s'ha construït al peu de l'estació de Port Ainé, al costat nord. Té un vial d'accés de doble sentit de circulació de vuit metres d'amplada a través del qual s'accedeix a la plataforma d'estacionament, que té un únic sentit de gir i dos nivells, respectant el pendent de la muntanya. Mentre, a la part central s'ha preservat una illa amb terreny natural d'arbres que els separa.

L'obra s'ha realitzat utilitzant tècniques de bioenginyeria allà on ha estat possible. Així, els murs de contenció de l'illa central de l'aparcament s'han construït aprofitant els troncs dels mateixos arbres de la zona. També s'han inclòs mesures ambientals compensatòries, com ara l'estabilització dels meandres del barranc de Port Ainé utilitzant escullera i l'estabilització i hidrosembra dels talussos de l'aparcament situat a la dreta de l'hotel de l'estació.

Finalitza la construcció del nou aparcament de l'estació de Port Ainé
Comentarios