Èxit de la Pedalada Popular per la Mobilitat Sostenible celebrada a Sort

Del 12 al 18 d'octubre de 2015 va tenir lloc una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que sota el lema europeu Tria · Canvia · Combina proposa una cerca de noves formes de mobilitat, que passen per allunyar-se de la preeminència del cotxe en l'ús i disseny de l'espai públic i evolucionar cap a un transport més sostenible, segur i saludable.
cursa poli 421
photo_camera Imatge de la pedalada familiar. Foto: Rosendo Manrique.
Amb aquest objectiu l'Ajuntament de Sort i el Consell Esportiu del Pallars Sobirà, juntament amb diverses entitats i associacions vinculades a la mobilitat, com el Club Ciclista Sort i l'AMPA de l'Escola Àngel Serafí Casanovas, van programar un seguit d'activitats per tal de conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat d'un canvi de model que passi per fomentar una ciutat més verda i a escala humana, visualitzar al carrer els canvis possibles d'ús de l'espai públic i impulsar la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.
 
El tret de sortida d'aquestes activitats va tenir lloc el passat diumenge 17 d'octubre amb la participació de més de 100 persones a la sortida de la pedalada popular, que es va plantejar com una pedalada familiar i enfocada per a tots els públics amb dos recorreguts adaptats per infants i adults. També es van dur a terme diversos tallers i xerrades d'alimentació i esport a càrrec de nutricionistes i persones del món de l'esport.
 
L'Ajuntament de Sort vol donar les gràcies a tots els que van donar suport a aquestes activitats i a tothom que, d'una manera o altra, va participar desinteressadament en l'organització de l'esdeveniment.