PEDRA SECA

Èxit de participació al curs de pedra seca del Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Museu de Camins

El curs ha tingut lloc a Llagunes i és el preàmbul dels actes de la Setmana de la Pedra Seca.
Pedra seca curs Museu de Camins 1
photo_camera Èxit de participació al curs de pedra seca del Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Museu de Camins / @MuseudeCamins

Aquest dissabte i diumenge s'ha dut a terme a Llagunes, al Pallars Sobirà, el ja clàssic curs en construcció de murs de pedra seca, organitzat pel Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Museu de Camins - Associació País de Terra Roia. La formació ha estat un èxit de participació.

Pedra seca curs Museu de Camins 2
Èxit de participació al curs de pedra seca del Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Museu de Camins / @MuseudeCamins

El Museu de Camins és un museu a l’aire lliure. Una xarxa íntegra de camins del Pirineu mantinguts i recuperats a la Vall de Siarb (Pallars Sobirà). Un entramat que permet submergir-se als usos, tècniques i històries que des de fa segles omplen de vida el món rural.

Setmana de la Pedra Seca

Del 24 de novembre al 3 de desembre de 2023, en el marc de la Setmana de la Pedra Seca, s'organitzaran a tot Catalunya nombroses activitats per mostrar, preservar i donar valor al patrimoni de la pedra seca

La Setmana de la Pedra Seca és un esdeveniment per a la promoció i reconeixement d'aquesta tècnica com a patrimoni i ofici. A través de les activitats i la seva difusió es busca també mostrar l’extensa xarxa d’entitats, col·lectius i voluntaris que treballen per al seu manteniment i divulgació.

Després d'impulsar i organitzar dues exitoses edicions del projecte, ADRINOC passa el relleu a l'Ajuntament de Torrebesses i l'Associació de Micropobles de Catalunya; que des de 2022 assumeixen el repte de liderar el projecte.

La Setmana de la Pedra Seca busca donar visibilitat a aquest element patrimonial estretament lligat al territori i contribuir a la seva preservació.