ERC presenta una moció de censura al Consell del Sobirà i presenta a Carles Isús com a candidat

Isús ha demanat deixar el grup de JxCat i incorporar-se com a independent.

foto_3147483
photo_camera El nou president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, al costat el president sortint, Llàtzer Sibís.

Encara no ha passat un mes de la proclamació de Gerard Sabarich (JxCat) com a president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà que Fem Muncipi-ERC li ha presentat una moció de censura. Segons ha pogut confirmar l'ACN, aquest divendres al migdia la formació republicana ha entrat una moció al consell en què proposa com a candidat a Carles Isús, antic president comarcal per Junts. Minuts abans, l'ara conseller Carles Isús, ha entrat un escrit en què demana deixar el grup de JxCat per passar al d'independents. El mateix va fer fa pocs dies l'alcalde de Vall Cardós, Llorenç Sánchez, que va demanar sortir del grup de JxCat i adscriure's com a independent davant la sorpresa dels companys. Amb aquesta moció, que es debatrà el pròxim 19 d'agost, Carles Isús tornarà a presidir el Consell del Sobirà gràcies als nou vots d'ERC i els dos dels consellers independents (dissidents de Junts). Junts es quedarà amb el vot de sis consellers i caldrà veure a qui donen el vot els dos consellers de Som Poble.

Fonts de Fem Municipi-ERC han explicat que es tracta d'un acord únicament en l'àmbit comarcal. Josep Quero d'ERC ha destacat que el resultat de les passades eleccions van donar un "ampli" suport a ERC tant pel que fa a vots com a regidors, fent-la la força més votada a la comarca del Pallars Sobirà.

Quero ha dit que, un cop superada la moció de censura i ja amb Isús com a president, els nou consellers i els dos independents passaran a formar part del nou equip de govern. Quero ha indicat, però, que no descarta més independents.

Carles Isús, ha explicat que la formació republicana l'ha proposat com a candidat i ell ha acceptat. Isús no ha volgut entrar amb més detalls d'aquesta negociació.