SUCCESSOS

Els Mossos d'Esquadra retiren un artefacte explosiu de la Guerra Civil a la Noguera Pallaresa a Llavorsí

L'artefacte havia quedat a la vista d'un grup de practicants de ràfting en el moment en què el cabal de la Noguera Pallaresa havia baixat.

Artefacte Guerra Civil Llavorsí
photo_camera Els Mossos retiren un artefacte explosiu de la Guerra Civil a la Noguera Pallaresa a Llavorsí / @mossos


Efectius dels Mossos d'Esquadra van recollir, aquest dissabte, un artefacte explosiu de la Guerra Civil de la llera del riu Noguera Pallaresa, al municipi de Llavorsí. Els fets van en una zona de pràctiques d'esports d'aventura. Les activitats de ràfting van quedar aturades per poder retirar l'artefacte que havia quedat a la vista d'un grup de practicants de ràfting en el moment en què el cabal de la Noguera Pallaresa havia baixat. 

Mossos i ràfting
Mossos d'Esquadra i practicants de ràfting a Llavorsí / Associació d'empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà

El grup especialitzat en desactivar explosius, la unitat Tedax dels Mossos d'Esquadra, va retirar l'artefacte de la zona i el va destruir, ja que suposava un perill. Els agents i les empreses d’esports d’aventura van acordar aturar les baixades en barques per precaució cap a les 11.00 hores i van reprendre l’activitat una hora i mitja després, a les 12.30.

No tocar l'artefacte explosiu i avisar el 112

Els Mossos d'Esquadra han recordat, a través de les xarxes socials, que en el cas de trobar-se un artefacte explosiu, "no el toquis ni te l’emportis a casa. Molts encara contenen la càrrega intacta. Contacta amb el @112 i els Tedax el retiraran amb seguretat".

Més a Pallars Sobirà