ESTACIONS D'ESQUÍ

Els monitors de Port Ainé exigeixen sous dignes

L'estació d'esquí s'ha despertat amb pancartes amb escrits com 'Profes en lluita' o 'Prou explotació'
Cartells reivindicatius al costat dels esquis i les taules de snow dels professors d'esquí a l'estació d'esquí de Port Ainé. Imatge del 16 de gener del 2020. (horitzontal)
photo_camera Cartells reivindicatius al costat dels esquis i les taules de snow dels professors d'esquí de Port Ainé/Tècnics esports de neu de Port Ainé

Els tècnics d'esports de neu de les escoles d'esquí de l'estació de Port Ainé han vist com d'un dia a l'altre el seu sou s'ha desvaloritzat de manera considerable. Tot arran d'un procés de negociació entre l'empresa que porta els grups escolars a l'Hotel 2000 , més de 3.500 escolars des d'ara a finals de temporada, i les escoles d'esquí. El proveïdor Ski Gestión, empresa del grup Gestión 2000, ofereix uns preus "per sota de l'acceptable" segons els professors, que s'han negat a acceptar aquestes condicions. Els tècnics demanen "consideració i respecte" per la seva feina i cobrar un sou digne. Per reivindicar els seus drets, aquest dijous Port Ainé s'ha despertat ple de cartells on s'hi pot llegir 'Profes en lluita' o 'Prou explotació'.

Mentrestant, esperen que la mediació de Ferrocarrils amb l'empresa i les escoles d'esquí doni els fruits esperats.

Aquests professors d'esquí diuen que si no hi ha solucions a aquesta problemàtica, ja tenen un full de ruta definit per dur a terme determinades accions. Com assenyalen en un comunicat emès exigeixen "solucions imminents" a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i a tots els responsables implicats. Si aquestes no arriben, alerten que es veuran "obligats a prendre mesures contundents per defensar" els llocs de treball.