09.08.2022 |
Viure als Pirineus

ESTACIONS D'ESQUÍ

Els monitors de Port Ainé exigeixen sous dignes

L'estació d'esquí s'ha despertat amb pancartes amb escrits com 'Profes en lluita' o 'Prou explotació'
Cartells reivindicatius al costat dels esquis i les taules de snow dels professors d'esquí a l'estació d'esquí de Port Ainé. Imatge del 16 de gener del 2020. (horitzontal)
Cartells reivindicatius al costat dels esquis i les taules de snow dels professors d'esquí de Port Ainé/Tècnics esports de neu de Port Ainé
Els monitors de Port Ainé exigeixen sous dignes

Els tècnics d'esports de neu de les escoles d'esquí de l'estació de Port Ainé han vist com d'un dia a l'altre el seu sou s'ha desvaloritzat de manera considerable. Tot arran d'un procés de negociació entre l'empresa que porta els grups escolars a l'Hotel 2000 , més de 3.500 escolars des d'ara a finals de temporada, i les escoles d'esquí. El proveïdor Ski Gestión, empresa del grup Gestión 2000, ofereix uns preus "per sota de l'acceptable" segons els professors, que s'han negat a acceptar aquestes condicions. Els tècnics demanen "consideració i respecte" per la seva feina i cobrar un sou digne. Per reivindicar els seus drets, aquest dijous Port Ainé s'ha despertat ple de cartells on s'hi pot llegir 'Profes en lluita' o 'Prou explotació'.

Mentrestant, esperen que la mediació de Ferrocarrils amb l'empresa i les escoles d'esquí doni els fruits esperats.

Aquests professors d'esquí diuen que si no hi ha solucions a aquesta problemàtica, ja tenen un full de ruta definit per dur a terme determinades accions. Com assenyalen en un comunicat emès exigeixen "solucions imminents" a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i a tots els responsables implicats. Si aquestes no arriben, alerten que es veuran "obligats a prendre mesures contundents per defensar" els llocs de treball.

Els monitors de Port Ainé exigeixen sous dignes
Comentarios