INFRAESTRUCTURES

Arriba un grup electrogen a Àreu però Alins no sap encara quan recuperarà la llum

Aquest municipi fa més de 30 hores que està sense electricitat ni telèfon
Panoràmica de l'entrada al nucli pallarès d'Alins amb la carretera plena de neu. Imatge del 23 de gener del 2020. (horitzontal)
photo_camera Entrada al poble pallarès d'Alins, amb la carretera plena de neu/Marta Lluvich

Aquest dijous ha arribat un grup electrogen a Àreu, al Pallars Sobirà, per donar subministrament elèctric al poble, que portava des de les 7 hores del dimecres sense llum. Mentrestant, els veïns d'altres pobles com Alins, Araós o Ainet de Besant hauran d'esperar a la reparació de les avaries, localitzades en punts de molt difícil accés. Aquest dijous, un helicòpter havia d'atansar els operaris al punt de l'avaria, però la manca de visibilitat ho ha impedit. Caminant fins a aquest punt els tècnics hi tenen més de dos hores de camí. L'alcalde d'Alins ha lamentat que només s'hagi portat un grup electrogen a Àreu i es descarti fer-ne arribar més per recuperar la llum a tots els pobles del municipi.

La manca de llum ha obligat a tancar l'escola d'Alins, però el que més preocupa als alcaldes és la gent gran que viu en aquests nuclis i no tenen ni subministrament elèctric ni telèfon.

Un camió descarregant un grup electrogen a Àreu, al Pallars Sobirà, el 23 de gener del 2020. (horitzontal)
(Foto:Un camió descarregant un grup electrogen a Àreu, al Pallars Sobirà/Marta Lluvich)

L'alcalde d'Alins, Manel Pérez, ha explicat que entre els pobles es comuniquen gràcies a les emissores de la Societat de Caçadors del municipi. En cas de voler fer trucades de mòbil s'han de desplaçar fins al nucli de Llavorsí, a uns 15 quilòmetres d'Alins.

Aquests dijous a primera hora, la carretera d'accés a Àreu i Alins acumulava neu a la via, fet que ha dificultat el trànsit del camió que transportava el grup electrogen a Àreu.

Pérez s'ha mostrat molest perquè només s'hagi pensat a portar-lo a Àreu i no estigui previst desplaçar-ne a les altres poblacions del municipi sense llum. Els veïns confien a recuperar la normalitat aviat i lamenten el mal estat de les línies elèctriques i la manca de manteniment que ha portat a aquesta situació. Aquest no és el primer cop que es queden sense llum al municipi per la neu.

comentaris