CONSELL ALCALDES PALLARS SOBIRÀ

Els alcaldes del Pallars exigeixen reunir-se amb el Govern i estudien deixar de pagar el cànon de l'aigua a l'ACA

És una mostra de descontentament per l'informe negatiu que ha redactat per a la celebració del festival Doctor Music a Escalarre

Alcaldes Pallars
photo_camera Sessió del Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà, presidit per Carles Isus/Marta Lluvich

Els alcaldes del Pallars Sobirà estudiaran practicar la insubmissió amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i deixar de pagar el cànon de l'aigua. Es tracta d'una mesura per mostrar el descontentament amb l'informe negatiu que ha redactat aquesta agència per la celebració del Doctor Music Festival i per l'excés de normatives restrictives. Aquesta mesura es ratificarà en un Consell d'Alcaldes convocat per al dilluns dia 1 d'abril. A la reunió per abordar la marxa del Doctor Music d'Escalarre també s'ha aprovat convocar un Consell d'Alcaldes del Pirineu per tractar problemàtiques conjuntes. Tots els alcaldes han coincidit en denunciar que les normatives són molt genèriques i que no preveuen les diferents realitats del país. Els alcaldes també han acordat anar fins a Waterloo per exposar a Carles Puigdemont que "no té sentit tenir un país divers i unes lleis que coarten les llibertats".

El Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà ha acordat també demanar una reunió amb tot el Govern per abordar les diferents problemàtiques que afecten aquesta comarca. Isús ha dit que no és una qüestió d'un sol departament i sí de tots.

Per Isús és imprescindible "canviar les lleis" perquè la comarca no es torni a trobar en la situació de perdre un festival com el Doctor Music per la normativa actual. Un enfadat president comarcal ha sentenciat que "estem hipotecats" com a comarca.

L'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós, s'ha mostrat "trist i enfadat" i ha dit que "el Pirineu no el podrem canviar" i ha afegit que el que s'ha de fer és "saber gestionar els possibles riscos". Cervós s'ha mostrat favorable a preservar, en primer lloc, la seguretat de les persones i ha demanat a l'Administració que per fer-ho "hi ha de posar els mitjans necessaris".

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, s'ha expressat en la mateixa línia i ha dit que "si el país és divers, les lleis per gestionar-lo també ho han de ser". Pel que fa a l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Joan Blanco ha sentenciat que "no volem ser la reserva espiritual de Catalunya" o "un parc d'atraccions" de la resta del país i "volem tindre unes lleis que ens deixin evolucionar".

Més a Pallars Sobirà