PATRIMONI

Els Agents Rurals denuncien una persona que buscava restes arqueològiques a Sant Romà de Tavèrnoles

Els Agents Rurals li han comissat tres aparells i material divers i recorden la prohibició sense permís ni autorització.
Restes arqueològiques denúncia
photo_camera Material comissat pels Agents Rurals a una persona a Sant Romà de Tavèrnoles, al terme de Llavorsí / @agentsruralscat

El cos d'Agents Rurals de la Generalitat han denunciat una persona que buscava restes arqueològiques a Sant Romà de Tavèrnoles, al terme municipal de Llavorsí (Pallars Sobirà), amb ajuda d'aparells detectors de metalls. Els Agents Rurals li han comissat tres aparells i material divers i recorden que és prohibit buscar restes arqueològiques sense permís ni autorització.

Restes arqueològiques denúncia
Material comissat pels Agents Rurals a una persona a Sant Romà de Tavèrnoles, al terme de Llavorsí / @agentsruralscat

Prohibició d'agafar restes arqueològiques d'enlloc

Encara que la majoria de jaciments arqueològics de Catalu-nya són lliurement accessibles i no estan senyalitzats, ningú no en pot extreure cap peça, ja que està considerat un fet il·lícit.

La llei estableix que cal sempre un permís de la Generalitat per excavar, prospectar o recollir material de qualsevol tipus de jaciment. «És probable que un ciutadà no ho sàpiga, però el desconeixement de la llei no implica que no s'hagi de complir», van afirmar ahir fonts de Cultura, que van afegir que tots els jaciments coneguts són al Patrimoni Arqueològic de Catalunya i que es poden consultar a la web del Geoportal de Patrimoni Cultural. Tampoc no es pot agafar res d'aquells jaciments que encara no s'hagin inventariat.