09.12.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

Els Agents Rurals capturen una rata d'aigua al terme municipal de Llavorsí

És una espècie protegida i que el seu estat de conservació està considerat com a vulnerable.
Rata d'aigua Llavorsí Agents Rurals 1
La rata d'aigua ha estat alliberada al riu Noguera Pallaresa / Agents Rurals
Els Agents Rurals capturen una rata d'aigua al terme municipal de Llavorsí

Els Agents Rurals han capturat al terme de Llavorsí (Pallars Sobirà) una rata d'aigua (Arvicola Sapidus) que provocava danys a un hort. És una espècie protegida i que el seu estat de conservació està considerat com a vulnerable.

Rata d'aigua Llavorsí Agents Rurals

Membres del cos mediambiental de la Generalitat l'han alliberat, dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu, a la vora del riu Noguera Pallaresa. Rata d'aigua Arvicola sapidus

Rata d'aigua foto

Foto: Ignasi Torre

Rata d'aigua Arvicola sapidus

És un rosegador de la família dels arvicòlids de mida mitjana i amb adaptacions a la vida semiacuàtica. El seu pelatge és dens, curt, i de color marronós, i cobreix parcialment les orelles. El ventre és color cendra amb tons groguencs. Té una dieta molt especialitzada en tiges i fulles de plantes herbàcies de la vora dels rius. És una animal lligat als cursos fluvials i a les masses d’aigües recobertes d’una vegetació herbàcia i amb vores aptes per a ser excavades on construeix els caus. Es troba extensament distribuïda per tot el territori peninsular. El període reproductor en les poblacions ibèriques sembla ser força llarg, fins i tot arribant a comprendre tot l’any. Espècie molt rara, no ultrapassa l’1% de les captures del projecte SEMICE. Espècie amenaçada (categoria VU).

Els Agents Rurals capturen una rata d'aigua al terme municipal de Llavorsí
Comentarios