Doctor Music formalitza les primeres 500 reserves pel festival d'Escalarre i entrega els pagarés a una desena d'hotels

En total es reservaran 3.500 places del 27 de juny al 21 de juliol de 2019 per operaris i es deixaran lliures els dies estrictes del Festival

foto_3346027
photo_camera Panoràmica de Santa Maria d'Escalarre

La promotora Doctor Music ha entregat aquesta setmana els primers pagarés a d'establiments turístics d'Esterri d'Àneu per les reserves ja fetes pel festival d'Escalarre que tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de juliol de 2019 a les Valls d'Àneu (Pallars Sobirà). Les primeres reserves, unes 500, s'han fet a una desena d'hotels de la considerada zona zero (Esterri d'Àneu). Pròximament s'ampliaran les reserves a la zona perifèrica (la Guingueta d'Àneu, Espot i València d'Àneu) fins a arribar a les 3.500 places. Les reserves s'han fet des del 27 de juny al 21 de juliol de l'any que ve. Pel que fa als dies estrictes del festival els hotelers han pogut escollir entre deixar-les lliures per clients propis o deixar que la promotora les inclogui en paquets exclusius. Pels responsables dels establiments l'entrega dels pagarés és una ''garantia i una evidència més'' que el festival es farà. Pel que fa als terrenys on se celebrarà l'esdeveniment, el Doctor Music festival ja compta amb el 95% (de 28 hectàrees) dels arrendaments signats.

Algunes de les places hoteleres, bàsicament pels artistes que vindran a actuar, s'hauran de reservar a comarques veïnes com la Val d'Aran o l'Alt Urgell donat que el Pallars no disposa d'un volum ampli de places de quatre i cinc estrelles.

Els responsables dels establiments que ja han rebut els pagarés, han explicat que el Festival dona projecció internacional al territori. Maria Teresa Saboya, de l'Hostal Valls d'Àneu, ha dit que l'any 2019 confien augmentar la facturació anual un 30% gràcies a la celebració del Doctor Music.

Saboya ha afegit que aquesta vegada no els agafarà per sorpresa i que estaran preparats per atendre correctament a tots els clients i no els passarà com en alguna de les passades edicions que van esgotar totes les begudes previstes per l'estiu en un sol dia de festival.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, ha dit que l'entrega de pagarés és una mostra més del compromís de la promotora Doctor Music amb la celebració del festival. Villuendas confia en la projecció de les Valls d'Àneu i en el benefici que molts empresaris del territori treguin gràcies al Doctor Music.

El Festival Doctor Music generarà un PIB de 6 milions d'euros, xifra que representa un 5,8% del total del PIB de la comarca durant el 2019. Pel que fa a l'impacte econòmic total serà d'uns 100 milions d'euros. Els dies previs i durant el Festival treballaran al recinte unes 3.000 persones per donar resposta a les necessitats dels 60.000 espectadors que s'esperen. La promotora ha reconegut que ja s'han venut uns 2.000 abonaments. Cal recordar que el cartell del festival encara no s'ha desvetllat i es porta amb molt hermetisme.

El Doctor Músic serà el festival més gran d'Europa amb 28 hectàrees dedicades als escenaris, restaurants i serveis, del total de 140 que ocuparà. Del lloguer dels terrenys als propietaris se n'encarreguen els Ajuntaments de les Valls d'Àneu (Esterri d'Àneu, la Guingueta d'Àneu, Espot i Alt Àneu). L'import del lloguer, que suposarà una inversió d'uns 125.000 euros, anirà a càrrec dels ajuntaments.

La política del Festival es basa en la sobirania alimentària i amb aquesta filosofia faran que els productes que se subministrin als espais de restauració del festival siguin de productes de proximitat, la majoria del Pallars Sobirà. La promotora del Doctor Músic insisteix en la idea de respecte a la natura i en la voluntat de deixar en millors condicions el paisatge que els acollirà.

comentaris
Més a Pallars Sobirà