02.10.2022 |
Viure als Pirineus

CAMPIONAT DEL MÓN DE CAIAC ESTIL LLIURE

Doble victòria nord-americana en la inauguració del Mundial de freestyle a Sort

Els palistes Clay Wright i Rose Wall guanyen les primeres medalles d’oren l’especialitat de squirt

Sort 1
Una imatge de la prova d'aquest dissabte al pont de pedra de Rialp/Victor Bigas
Doble victòria nord-americana en la inauguració del Mundial de freestyle a Sort

El Campionat del món de caic d’estil lliure de Sort, al Pallars Sobirà, ha començat amb domini nord-americà. Rose Wall Clay Wright s’han penjat la primeres medalles d’or en la modalitat d’squirt, la més tranquil·la de les 4 especialitats. Aquest caiac té poc volum, és més llarg i pla que el de freestyle, ja que bona part de les figures es fan sota l'aigua. Els palistes han de realitzar el màxim nombre de trucs durant 1 minut. 

A la prova hi ha participat Oriol Colomé, però el veterà palista pallarès i actual seleccionador del equip espanyol no ha passat de la fase preliminar. En homes, Clay Wright ha dominat totes les rondes i ha protagonitzat el truc de la jornada al executar un mystery mov i estar 24 segons sota l’aigua. Wright ha revalidat el títol que va obtenir fa dos anys en el Mundial de San Juan a l’Argentina. Els anglesos Alex Edwards i Sm Wilson, segon i tercer han completat el podi.

Sort 2

En categoria femenina, l’americana Rose Wall ha sabut aprofitar l’absència de l’anglesa Claire O'Hara, que havia guanyat els últims cinc mundials (2009, 2011, 2013, 2015, 2017) i s’ha reservat per a la categoria K1. La japonesa Hitomi Takaku s’ha fet amb la plata i la junior anglesa Ottilie Robinson-Shaw ha donat la sorpresa al finalitzar en tercera posició.

La primera jornada del Mundial s’ha diputat sota un sol de justícia a la zona del Pont de Pedra de Rialp, l’única proba del Mundial que no es fa en el nou estadi de freestyle de Sort.

SQUIRT femení

1. Rose Wall (EUA)                           1493.33  ptos

2. Hitomi Takaku (Jp)                       1080.00  

3. Ottilie Robinson-Shaw (GB)         780.00

SQUIRT masculí 

1. Clay Wright   (EUA)    1500.33 ptos

2. Alex Edwards (GB)     1066.67

3. David Rogers  (GB)      943.33

Doble victòria nord-americana en la inauguració del Mundial de freestyle a Sort
Comentarios