MEDI NATURAL

Denunciats dos motoristes per circular i acampar al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Els denunciats havien circulat a motor pel medi natural i havien acampat sense permís del propietari ni del òrgan gestor del Parc Natural de l'Alt Piirineu
Acampada il·legal a Alt Àneu
photo_camera Una de les motos de les persones denunciades a Alt Àneu/Agents Rurals

El cos d'Agents Rurals han denunciat, aquest dimecres, dos motoristes que havien circulat i acampat sense permís a l'interior del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Els Agents Rurals han sorprès als motoristes quan estaven acampats al paratge del Pont de Perosa, al municipi d'Alt Àneu (Pallars Sobirà). El mateix cos, depenent del Departament d'Agricultura, ha explicat al seu compte de twitter que "havien circulat a motor pel medi natural i havien acampat sense permís del propietari ni de l'òrgan gestor del Parc Natural".

Agents Rurals Alt Àneu acampada

Arran d'aquest incident, el Parc Natural de l'Alt Pirineu ha indicat que només s'hi pot acampar en modalitat de travessa, de 20h a 8h, una sola nit al mateix lloc i sempre per sobre dels 2.000 metres. En cotes inferiors, com és el cas del Pont de Perosa, no es pot fer sense la corresponent autorització i per tant és sancionable.

Regulació d'activitats al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Algunes activitats que es poden practicar al Parc compten amb una regulació per tal d'assegurar que no interfereixen amb els objectius de conservació de la natura o amb els usos tradicionals. En cas que es tracti d'una persona, una empresa o una entitat que vulgui realitzar o promoure una activitat regulada que requereixi una autorització de l'òrgan gestor del Parc, cal sol·licitar-la mitjançant el tràmit online Autorització d'activitats en espais naturals protegits. Cal tenir en compte, que en el moment d'emetre l'autorització, l'òrgan gestor del Parc pot introduir modificacions a l'activitat o pot incorporar els condicionants que consideri necessaris.

comentaris
Més a Pallars Sobirà