La Cooperativa del Pallars, una unió que dóna fruits

Cooperativa del Pallars
photo_camera Cooperativa del Pallars

La Cooperativa del Pallars es va crear la primera meitat del segle passat a Sort gràcies a la unió d’un grup de pagesos i ramaders del Pallars que van creure en el cooperativisme com a fórmula d’organització econòmica i social. Així, les famílies i les empreses d’aquests ramaders productors de vaquí, d’oví i d’equí, amb els anys han anat evolucionant en la producció però també en la fabricació i en la distribució de pinsos compostos per a vaques, vedells, cavalls, gallines, porcs, conills.

Avui la Cooperativa del Pallars és un espai obert als pagesos, ramaders i veïns de tot el Pirineu i compta amb una àmplia botiga en la qual s’hi pot trobar i comprar la carn elaborada pels ramaders de la cooperativa: vedella ecològica, corder ecològic i poltre de primera qualitat.

Un altre dels avantatges de la cooperativa és que compta amb un servei d’assessorament al ramader que va des de la producció a la comercialització dels productes. Un servei que es complementa amb la possibilitat d’adquirir tots tipus de productes, utensilis i eines pel camp:

- Pinsos i gra naturals per a vaques, vedells, cavalls, xais, porcs, gallines, conills, gossos i gats.
- Pinsos ecològics (cada cop són més les explotacions ecològiques al Pirineu) per a vedells, xais, gallines ponedores i pollastres.
- Llavors per a sembra.
- Tancaments de pastures: elèctrics, metàl·lics … Regs d’aspersió  i material de jardineria.
- Material per a la ramaderia: abeuradors, mànegues, remolcs, xurracs, motocultors, eines, menjadores…
- Material per a la construcció.
- Assessorament ramader (elaboració de la DUN, etc) i gestió d’ajuts. Entitat inscrita al DAAM.
- Tramitació d’assegurances, de bestiar, de vehicles, etc.

Més a Pallars Sobirà