19.01.2022 |
Viure als Pirineus

La Cooperativa del Pallars, una unió que dóna fruits

Cooperativa del Pallars
Cooperativa del Pallars
La Cooperativa del Pallars, una unió que dóna fruits

La Cooperativa del Pallars es va crear la primera meitat del segle passat a Sort gràcies a la unió d’un grup de pagesos i ramaders del Pallars que van creure en el cooperativisme com a fórmula d’organització econòmica i social. Així, les famílies i les empreses d’aquests ramaders productors de vaquí, d’oví i d’equí, amb els anys han anat evolucionant en la producció però també en la fabricació i en la distribució de pinsos compostos per a vaques, vedells, cavalls, gallines, porcs, conills.

Avui la Cooperativa del Pallars és un espai obert als pagesos, ramaders i veïns de tot el Pirineu i compta amb una àmplia botiga en la qual s’hi pot trobar i comprar la carn elaborada pels ramaders de la cooperativa: vedella ecològica, corder ecològic i poltre de primera qualitat.

Un altre dels avantatges de la cooperativa és que compta amb un servei d’assessorament al ramader que va des de la producció a la comercialització dels productes. Un servei que es complementa amb la possibilitat d’adquirir tots tipus de productes, utensilis i eines pel camp:

- Pinsos i gra naturals per a vaques, vedells, cavalls, xais, porcs, gallines, conills, gossos i gats.
- Pinsos ecològics (cada cop són més les explotacions ecològiques al Pirineu) per a vedells, xais, gallines ponedores i pollastres.
- Llavors per a sembra.
- Tancaments de pastures: elèctrics, metàl·lics … Regs d’aspersió  i material de jardineria.
- Material per a la ramaderia: abeuradors, mànegues, remolcs, xurracs, motocultors, eines, menjadores…
- Material per a la construcció.
- Assessorament ramader (elaboració de la DUN, etc) i gestió d’ajuts. Entitat inscrita al DAAM.
- Tramitació d’assegurances, de bestiar, de vehicles, etc.

La Cooperativa del Pallars, una unió que dóna fruits
Comentarios