EDUCACIÓ

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, clourà la 8a edició de les Jornades per a l’excel·lència

Una vintena de ponents de primer nivell abordaran durant dos dies l’educació com a clau del futur

Esterri d'Àneu 2
photo_camera Carrer Major d'Esterri d'Àneu / FS

Sota el títol ‘L’educació, la clau del futur’, la 8a edició de les Jornades per a l’excel·lència abordarà de manera monogràfica el sector de l’ensenyament a través de l’experiència d’una vintena d’experts de primer nivell. Els dies 1 i 2 d’octubre, Esterri d’Àneu acollirà aquestes jornades que combinaran el format presencial amb la retransmissió en streaming i que, a partir de múltiples ponències, taules rodones i entrevistes, aportaran  algunes claus per afrontar els nous reptes que s’imposaran en l’àmbit educatiu.

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray, serà l’encarregat de cloure una edició que comptarà amb professionals tan reconeguts com el docent i conferenciant, César Bona, el mestre i mag, Xuxo Ruiz, la sociòloga, Marina Subirats, el filòsof i eurodiputat, Josep-Maria Terricabras, i l’educador pedagògic, Boris Mir. També hi intervindran altres representants institucionals com la ministra d’educació del Govern d’Andorra, Ester Vilarrubla i la secretària de Transformació Educativa de la Generalitat de Catalunya, Núria Mora.

A més, per primera vegada, les Jornades arrencaran amb un webinar previ que marcarà el tret de sortida a aquesta edició. Segons destaca Jesús Montoliu, president de l’associació organitzadora, “des de les Jornades continuem apostant per integrar nous formats i oferir nous espais de debat que ens permetin reflexionar sobre el nostre entorn i ens ajudin a assolir l’excel·lència”. El webinar, que tindrà lloc el dimecres 15 de setembre a les 19.00 h, es podrà seguir en directe de manera gratuïta i oberta a tothom, a través del canal de Youtube de les Jornades, i comptarà amb la presència de la pedagoga i escriptora, Anna Forés, el periodista, Josep Puigbó, i el president de les Jornades, Jesús Montoliu.  Vegeu el webinar aquí.Així mateix, les entrades per assistir presencialment a les Jornades ja estan a la venda a través del web oficial.

Les Jornades per a l’excel·lència

Les Jornades per a l’excel·lència continuen creixent i ja s’han convertit, després de set edicions, en un acte de referència de cada any per al Pirineu, un veritable think tank de les comarques de muntanya. Al llarg de la seva trajectòria les Jornades han tractat qüestions cabdals tant per a les comarques de muntanya com pel conjunt del territori. La sostenibilitat, el turisme, les infraestructures, la sanitat i el comerç electrònic són alguns dels temes que s’han tractat anteriorment.

Més a Pallars Sobirà