MEDI AMBIENT

El Consell del Pallars Sobirà proposa la creació d'un Pla d'usos i gestió del riu Noguera Pallaresa

Carles Isús creu que ha de ser un Patronat amb tots els agents implicats en les decisions que l'afecten

Una màquina i un camió treballant al riu Noguera Pallaresa, al seu pas per Sort, el 15 de febrer del 2019. (horitzontal)
photo_camera Una màquina i un camió treballant al riu Noguera Pallaresa, al seu pas per Sort/Marta Lluvich

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha proposat la creació d'un Pla d'usos i gestió del riu Noguera Pallaresa per decidir sobre tot allò que s'hi vol fer. Isús diu que el riu és una de les principals eines de dinamització econòmica de la comarca i no es poden repetir situacions com el recent episodi en el qual es va posar en risc la celebració del Mundial de Piragüisme a Sort, en veure's paralitzades unes obres al riu. El president comarcal creu que ha de ser un Patronat, format per tots els agents públics i privats implicats, el que s'encarregui d'aquests aspectes.

Segons el president del Consell del Sobirà, d'aquest patronat n'hauria de formar part la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Endesa, els municipis afectats, les empreses d'esports d'aventura i les associacions de pescadors entre altres.

Aquesta proposta es portarà al proper Consell d'Alcaldes i, si s'aprova, se n'impulsarà la seva creació.

Entre altres aspectes el Patronat hauria de decidir sobre quines obres es poden fer al riu i de quina manera, sobre temes de seguretat, com la navegabilitat, o de finançament i diners públics que s'hi destinen.