28.01.2022 |
Viure als Pirineus

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà puja la taxa d'escombraries un 9,6%

El president argumenta que porten 6 anys sense modificar-la i que el preu està per sota de la mitjana de Catalunya

foto_3256239
Dos cubells d'escombraries del servei de recollida porta a porta al Pallars Sobirà. Foto: Marta Lluvich
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà puja la taxa d'escombraries un 9,6%

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà va aprovar, el passat divendres dia 15 l'augment de la taxa d'escombraries un 9,5%. Aquest augment suposarà uns 8,7 euros a un rebut d'un habitatge normal. Carles Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha argumentat que aquesta taxa feia 6 anys que no s'havia modificat i ha afegit que el cost del rebut d'escombraries del Pallars Sobirà està per sota de la mitja de tot Catalunya. Aquesta taxa es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern i amb els vots contraris de Fem Municipi i ERC. La CUP no va assistir al ple. Isús ha recordat que el Pallars Sobirà té una taxa de reciclatge del 56% gràcies al servei de recollida porta a porta i és la segona comarca catalana que més recicla.

Isús ha dit que s'espera amb un any i mig consolidar el sistema i assolir una taxa de reciclatge del 60%, xifra que marca la normativa europea i la Junta de Residus.

ERC ha volgut posar de manifest la seva postura de'' rebuig total'' a l'augment desproporcionat de taxes aprovat. ERC ha argumentat que ''la solució al problema ha estat la més fàcil'', la ''pujada lineal, imperativa i indiscriminada'' de totes les taxes, sense tenir en compte les diferents realitats, sense presentar cap altra alternativa complementària i, per últim, menystenint les propostes dels grups de l'oposició per negociar una millor sortida al problema.

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà puja la taxa d'escombraries un 9,6%
Comentarios