BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES

Comencen les obres de la biblioteca central comarcal del Pallars Sobirà, a Sort

La intervenció té un cost de prop de 311.500 euros i forma part del programa de l'1% cultural
Imatge de l'estructura a mig construir de l'edifici de la futura biblioteca de Sort, sota el castell Comtes de Pallars. Imatge del 16 de maig del 2017. (horitzontal)
photo_camera Imatge de l'estructura a mig construir de l'edifici de la futura biblioteca de Sort, sota el castell Comtes de Pallars/Marta Lluvich

La Generalitat, a través del Departament de Cultura i l'Institut Català del Sòl (Incasòl), ha començat la construcció de la biblioteca comarcal de Sort. L'equipament es construirà sobre l'estructura situada als peus del castell, aixecada fa dotze anys quan es va aturar el projecte. L'obra, que té un cost de 311.452,35 euros, conservarà l'estructura existent i s'adaptarà de manera racional a l'obra ja construïda.

Cultura aportarà en aquesta primera fase 311.452 euros, 221.452 euros dels quals en el marc del programa de l'1% cultural. La capital del Pallars Sobirà té poc més de 2.000 habitants i actualment disposa d'una biblioteca pública que no compleix els estàndards mínims obligats al Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que requereix per la localitat una biblioteca central comarcal de 450 metres quadrats.