FIRES I TRADICIONS

Tot i la pluja, Esterri celebra amb èxit la Fira Ramadera de Santa Teresa

Unes 3.500 persones van assitir a l'edició d'enguany, on es van fer mostres de vaques i cavalls de raça pirinenca i es va organitzar el mercat de productes artesans.
Fira Esterri raça bruna
photo_camera Concurs de vedells de raça bruna/ajuntament d'Esterri d'Àneu

La Fira Ramadera de Santa Teresa d’Esterri d’Àneu va ser la protagonista de l'edició d'enguany i per això va tancar les portes aquest diumenge amb menys afluència de visitants de l'esperada. Finalment, unes 3.500 persones van assitir al certament de les valls d'Àneu, on es van fer mostres de vaques i cavalls de raça pirinenca i es va organitzar el mercat de productes artesans i activitats infantils i festives.

Bestiar boví

El dissabte de la fira va estar dedicat al bestiar boví i a la raça bruna, amb la participació d'uns 150 caps de bestiar. Els visitants van tastar la deliciosa carn de vedella de raça bruna i comprar producte artesà de proximitat a una trentena de productors presents al certamen.

Fira Esterri exterior

(Foto: Pepita Alsina)

El 39è concurs de vedells de raça bruna del Pallars Sobirà va tenir lloc al llarg del matí de dissabte i es van repartir una vintena de premis en diferents categories. Més tard va començar la 17a Subhasta Autonòmica de vedells i vedelles de raça bruna, on es van vendre fins a seixanta caps de bestiar, a uns preus que oscil·laven entre els 650 i els 850 euros. El rècord el va marcar l'adquisició d'un exemplar que va arribar a pagar-se'n de 1.300 euros.

Vedell raça bruna Esterri

(Foto: Pepita Alsina)

A la tarda de dissabte, a Casa Gassia, seu de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, es va projectar el documental Maleïda 1882, d’Albert Naudín.

Diumenge condicionat per la pluja

La jornada de diumenge es va veure condicionada totalment per la pluja i en conseqüència hi va haver menys afluència de la prevista. Davant de la persistència de la pluja, durant tot el matí de diumenge, l'organització del 25è Concurs de raça Cavall Pirinenc Català, va decidir celebrar l’esdeveniment a l’arena interior de la fira.

Cavals fira Esterri

Tot i així, es van arribar a subhastar 60 cavalls, en una jornada que va estar dedicada a la raça de cavall pirinenc català, cita en la qual també es va celebrar la 25a edició del concurs d’aquesta raça. En la jornada d’ahir es va poder degustar carn de poltre. Paral·lelament, els visitants van poder assistir al mercat de productes artesans, ramaders i mercaderies en general, al costat del recinte firal.

Més a Pallars Sobirà