MEDI AMBIENT

Comencen les 1res Jornades Micològiques de bolets de primavera "Moixarró al Sarró"

Hi han participat 23 persones collint bolets i coneixent la seva biodiversitat, al bosc d'Esterri de Cardós, de la mà del micòleg expert Joan Montón.
Jornades micològiques cardós 1
photo_camera Joan J. Monton, de la Societat Catalana de Micologia / PNAP

Aquest dissabte han començat les 1res Jornades Micològiques de bolets  de primavera "Moixarró al Sarró" de les Valls de Cardós. Hi han participat 23 persones collint bolets i coneixent la seva biodiversitat, al bosc d'Esterri de Cardós, de la mà del micòleg expert Joan Montón.

Jornades micològiques cardós 3(Foto: Xerrada d'Andreu Gonzàlez i Francesc Rodríguez, del Projecte Boscos i guia del PNAP, respectivament / PNAP)

Prèviament, Andreu Gonzàlez, del Projecte Boscos i Francesc Rodríguez, d'Obaga activitats i guia del  Parc Natural de l'Alt Pirineu, van fer una xerrada sobre introducció a la gestió dels boscos, la cura de l’entorn i bones pràctiques al bosc i recomanacions de normes a seguir vers el gall fer.

Jornades micològiques cardós 2

Durant la celebració de les jornades, també s’organitzarà una sortida guiada d’interpretació i recolecta de bolets, una exposició micològica, degustacions de tapes elaborades amb bolets pels establiments de la vall i activitats pedagògiques adreçades als escolars. 

A la tarda va tenir lloc a Tavascan la xerrada “Història, Medi Natural i Micologia a les Valls de Cardós i l’Alt Pirineu” per part de l'historiador Xavier Català, el micòleg Joan Monton i el guia intèrpret del PNAP i membre del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, Francesc Rodríguez.

Jornades micològiques cardós 4(Foto: A Tavascan va tenir lloc la xerrada “Història, Medi Natural i Micologia a les Valls de Cardós i l’Alt Pirineu”/ PNAP)

Aquest matí de diumenge es podrà gaudir de la gastronomia de bolets de les Valls de Cardós,amb degustacions de tapes als establiments turístics de la zona.

El programa complet d’activitats es pot consultar en aquest enllaç