27.10.2021 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

Estrenen el primer cicle d'educació infantil a l'Escola Els Minairons de Ribera de Cardós

A partir d'aquell dilluns s’implanta l’oferta d’escolarització de l’1 als 3 anys a les Valls de Cardós impulsada pels ajuntaments de Vall de Cardós, Lladorre i Esterri de Cardós juntament amb la comunitat educativa del centre
Escola Els Minairons 1
Alumnes d'educació infantil de l'Escola Els Minairons de Ribera de Cardós /agora.xtec.cat/escolaelsminairons
Estrenen el primer cicle d'educació infantil a l'Escola Els Minairons de Ribera de Cardós

L’Escola Els Minairons ha estat adherida a la implantació dels ensenyaments del primer cicle d’educació infantil a escoles rurals pel curs 2021-2022, obrint les portes als primers alumnes aquest dilluns 20 de setembre, la qual cosa significa l’ampliació de l’oferta educativa del centre incloent la franja d’edat d’1 als 3 anys, de manera que l’escolarització de les Valls de Cardós podrà ser continuada des del primer any fins als dotze anys.

Aquesta iniciativa s’ha promogut i coordinat des de la Comunitat de Municipis Cardosencs (ajuntaments d’Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós), veient en l’ampliació de l’oferta d’ensenyament una oportunitat per l’atracció i l’arrelament de les famílies a la vall, i apostant pel reforç del projecte educatiu de l’Escola Els Minairons, ja que es promou la integració dels infants a les dinàmiques pedagògiques del centre des de l’any. Es tracta d’una actuació emmarcada dins el Pla de Desenvolupament Local Sostenible de les Valls de Cardós que té com a objectiu la millora dels serveis de la vall per a atraure i fixar població.

Escola Els Minairons 2

El servei de primer cicle d’infantil s’integra en el funcionament de l’Escola amb el mateix horari i calendari. Els preus públics són de 118€ mensuals i també s’oferirà servei de menjador, aprofitant que l’Escola disposa d’aquest servei amb cuina pròpia.

La implicació i l’entrega de l’equip docent d’Els Minairons ha estat imprescindible per a la implementació d’aquesta iniciativa, ja que gràcies a la dedicació de les mestres se li ha anat donant forma i es podrà començar aquest primer curs amb entusiasme. Talment, la participació de pares i mares també ha estat decisiva per a que aquesta demanda agafés impuls i a dia d’avui sigui un actiu més per viure als pobles de la vall.

Escola Els Minairons 3( Foto: Alumnes de l'escola els Minairons reunits amb els alcaldes de la Vall Cardós per explicar-los les seves peticions per al futur Pla de Dinamització / Marta Lluvich)

Un projecte reivindicat

El projecte d'escolarització que es fa efectiu aquest dilluns a Ribera de Cardós ja va ser reivindicat quan un grup de famílies de la Vall de Cardós que van iniciar, el març passat, una recollida de signatures per reclamar a l'Ajuntament la creació d'una llar d'infants. Les famílies promotores del manifest, emplaçaven al consistori a crear una taula de treball per tal d'aconseguir un espai i projecte educatiu consensuat i engrescador per tota la comunitat educativa. El Pla de Desenvolupament Local Sostenible de les Valls de Cardós, que va resultar d'un procés participatiu (2015-17) ja va recollir aquesta proposta i va concloure que era prioritari millorar serveis i infraestructures i enfortir l'Escola com a estratègia de dinamització i desenvolupament local.

Estrenen el primer cicle d'educació infantil a l'Escola Els Minairons de Ribera de Cardós
Comentarios