IGUALTAT

Clou amb èxit el cicle “Art contra les violències de gènere” al Pallars Sobirà

Ha tingut molt bona acollida tant per part dels i les artistes que hi han participat, com pel públic assistent.
Art contra les violències de gènere 2021
photo_camera Un dels espectacles del cicle 'Art contra les violències de gènere' del Pallars Sobirà/ CCPS

Del 22 de maig al 9 d’agost ha tingut lloc el Cicle “Art contra les violències de gènere”. Han estat set espectacles de música, teatre, performance, ... i una exposició d’escultura, presentats i ovacionats als diferents municipis de la comarca, que han sensibilitzat contra les violències masclistes.

L’Art contra les violències de gènere, organitzat pels ajuntaments i el SIAD del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha tingut molt bona acollida tant per part dels i les artistes que hi han participat, com pel públic assistent. Ala majoria dels actes l’aforament ha estat complet malgrat la situació de pandèmia actual i les mesures preventives que s’hi van haver d’adoptar, amb públic majoritàriament del propi municipi o dels pobles veïns.

AF_CartellArtGeneric_TR

Les obres,cinc d’elles inèdites i creades expressament per a aquest cicle, han estat totes  realitzades per artistes del Pallars Sobirà (80%) i de l’Alt Pirineu, amb gran diversitat de disciplines artístiques (música, teatre, circ, dansa, performance, arts visuals, poesia i escultura).

Les obres han tractat les violències sexuals a la infància, la cosificació, l’assetjament o les violacions a la guerra civil, el pes en les dones de les tasques de la llar, la doble discriminació pel fet de ser dona amb identitat sexual no normativa,  entre altres violències. Aquest fet ha permès mostrar l’aspecte estructural de les violències de gènere que afecta a tots els àmbits de la nostra societat.

Així s’ha pogut gaudir d’obres com Ataràxia, de la companyia Ntlades, ReSanàncies (Cia. ReSanàncies), BioLentes (Ivet Eroles i Noemí Busquets), Purga’t (Col.lectiuArtèriA), El meu cos té preu, la meva vida no té valor (Ariadna Solanes), Violències de gènere. Guerra Civil i postguerra al Pallars Sobirà (Col.lectiuLera) i Ximpanzé (Cia. Inevitables).

Aquest és el tercer any que es realitza el projecte comunitari amb els municipis de la comarca i el Consell Comarcal, amb fons provinents del Pacte d’Estat contra la violència de gènere i que inclou accions de formació i de sensibilització que s’emmarquen dins un projecte més ambiciós centrat en la sensibilització i prevenció contra les violències masclistes, i l’atenció a les dones i els seus fills i filles, que les pateixen.

Més a Pallars Sobirà