06.10.2022 |
Viure als Pirineus

CINEMA

Entra en vigor la prova pilot de regulació dels vehicles 4x4 a la Vall de Bonabé

S’ha establert un límit de 150 vehicles diaris i des del 15 al 31 d'agost, entre el Fornet i Marimanha, cal fer reserva prèvia
Vall de Bonabé
La regulació de vehicles a la vall de Bonabé ha entrat en vigor aquest dilluns / PNAP
Entra en vigor la prova pilot de regulació dels vehicles 4x4 a la Vall de Bonabé

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’Ajuntament d’Alt Àneu i l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Isil i Alós, han posat en marxa en marxa des d'aquest dilluns, 15 d’agost, una prova pilot per regular el pas de vehicles 4x4 a la vall de Bonabé, al Pallars Sobirà. Aquesta prova pilot s'afegeix a les restriccions ja vigents, que prohibeixen el pas de vehicles sorollosos, com motos, quads i buggies durant tot l’any entre el Fornet i Marimanha. 

Per aparcar, caldrà fer reserva prèvia al web http://valldebonabe.com i s'atendran les peticions fins a un limit de 150 vehicles diaris. D'aquesta forma, asseguren des del Parc Natural de l'Alt Pirineu, s'evita la massificació de vehicles i conserva la Vall de Bonabé com un indret tranquil i de qualitat on gaudir de la natura a peu i a bicicleta.

Estudi de l'INEFC

Un estudi de l'INEFC de Lleida per encàrrec del Parc Natural de l'Alt Pirineu va detectar que a la vall de Bonabé hi ha un excés de 7.557 visites durant el mes de juliol i de 20.433 a l'agost. Tenint en compte que la majoria de persones hi van en vehicle, representa un excedent de 279 vehicles al juliol i de 2.676 a l'agost. El treball va permetre obtenir un valor de capacitat de càrrega turística total anual a la vall de Bonabé, situada a l'entorn del municipi d'Alt Àneu (Pallars Sobirà), d'unes 109.985 visites, és a dir una mitjana de 9.165 visites al mes i 301 diàries. 

Entra en vigor la prova pilot de regulació dels vehicles 4x4 a la Vall de Bonabé
Comentarios