NATURA I ESPIRITUALITAT

El Centre d'Art i Natura de Farrera organitza les terceres jornades 'Art, Natura i Espiritualitat'

Aquestes Jornades Art, Natura i Espiritualitat a Farrera, proposen una reflexió i una vivència compartides, mitjançant les quals obrir vies per re-connectar amb maneres d'entendre el viure, recuperar formes de ser que ens proposava la Tradició, més harmonioses i equilibrades

Centre d'Art i Natura de Farrera 2
photo_camera Imatge del Centre d'Art i Natura de Farrera

El 'Centre d'Art i Natura' de Farrera organitza aquest cap de setmana les 3es. jornades 'Art, Natura i Espiritualitat'.

PROGRAMA

Dissabte, 19 de Maig
10:00 BENVINGUDA I PRESENTACIÓ A CÀRREC DE LLUÍS LLOBET, DIRECTOR DEL CAN.
10:15 OBERTURA HARMÒNICA AMB BOLS TIBETANS. Josep Mañà 
10:30 TRADICIÓ, NATURA I ART. INSPIRACIONS ECOSÒFIQUES. Xavier Perarnau
11:15 L’ESPIRITUALITAT DE L’ART, I L’ART DE L’ESPIRITUALITAT. Vicente Merlo. 
12:15 L’ART I LA NATURA EN LES TRADICIONS ESPIRITUALS. Josep Ma Mallarach. 
16:00 PAISATGE SONOR I VALORS ESPIRITUALS EN LA NATURA. Laura de Castellet
21:30 AUDICIÓ MUSICAL

Diumenge, 20 de Maig
07:30 MEDITACIÓ DE BEVINGUDA DEL NOU DIA
09:30 L’APREHENSIÓ INTIMA DE LA NATURA EN LA PINTURA TAOSITA. Maria Eugenia Manrique.
13:00 CLOENDA 
13:30 DINAR I ACOMIADAMENT

Lluís Llobet 2

(Lluís Llobet, director del Centre d'Art i Natura de Farrera)

COORDINACIÓ I ORGANITZACIÓ
Xavier Perarnau, amb la col·laboració del Centre d’Art i Natura de Farrera i el Suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Activitats acollides dins l’Any Panikkar.

Aquestes Jornades Art, Natura i Espiritualitat a Farrera, proposen una reflexió i una vivència compartides, mitjançant les quals obrir vies per re-connectar amb maneres d'entendre el viure, recuperar formes de ser que ens proposava la Tradició, més harmonioses i equilibrades. Voltem la mirada sobre l'Ecosofia, aquell saber de la Terra i sobre la Terra que mai no hauríem d'haver extraviat. Es tracta de recordar, per actualitzar en clau present, els equilibris individuals i col·lectius, amb si mateix, amb els altres, amb el medi, i amb la realitat última.
Esperem que totes aquelles persones per a les quals l'esmentada tríada forma part de les seves inquietuds o concepcions essencials, trobin a Farrera i en aquesta estada un espai per a compartir-les, aprendre i aprofundir-ne.

Intervinents

Josep Mañà: dissenyador, prof. Escola Massana, etnòleg i artista. - Xavier Perarnau: amb estudis d'antropologia i filosofia, promou el coneixement sobre art, natura i espiritualitat. - Vicente Merlo: doctor en filosofia, especialista en ioga, budisme i hinduisme, autor d'una desena de llibres. - Josep Mª Mallarach: doctor en biologia, coordinador associació Silene, director del postgrau sobre valors i significats espirituals de la natura (U.de Girona). - Laura de Castellet: historiadora, il·lustradora i músic, estudia el paisatge sonor a l'edat mitjana. - Mª Eugenia Manrique: llicenciada en Belles Arts, especialitzada en pintura tradicional xinesa i cal·ligrafia oriental.