MUSEUS

La Casa de l'Os Bru dels Pirineus a Isil amplia la seva programació amb una visió més transversal del territori

La Casa de l'Os Bru dels Pirineus, centre iteractiu sobre la vida de l'os bru ubicat a Isil (Alt Àneu), reforça aquest estiu la seva programació.

Casa de l'Os Bru dels Pirineus a Isil
photo_camera Casa de l'Os Bru dels Pirineus a Isil / Adriana Ribas

La Casa de l'Os Bru dels Pirineus, centre iteractiu sobre la vida de l'os bru ubicat a Isil (Alt Àneu), reforça aquest estiu la seva programació amb una agenda d'activitats més àmplia, dinàmica i amb una visió transversal del territori.

A banda de l'exposició permanent de la casa museu, centrada majoritàriament en l'os bru, aquest agost ofereix visites a agrupacions de ramats a la vall de Bonabé. Els grups de visitants, acompanyats per un guia, visitaran el vaquer per conèixer de primera mà les particularitats dels seu ofici i de la ramaderia extensiva. La Casa de l'Os Bru dels Pirineus també ofereix rutes per descobrir la flora i seguir el rastre de la fauna del territori i altres activitats d'educació ambiental. Totes les activitats es poden consultar a la pàgina www.casaosbrupirineus.cat

El Museu “La Casa de l'Os Bru dels Pirineus”

El Museu “La Casa de l'Os Bru dels Pirineus” allotja una exposició permanent que posa en valor una de las espècies más emblemàtiques dels Pirineus des d'una perspectiva naturalista però també social i cultural.

Casa de l'Os Bru dels pirineus a Isil 2  (1)(Foto: Casa de l'Os Bru dels Pirineus a Isil / Adriana Ribas)

El museu estableix unes nocions que volen ajudar a una millor comprensió de les relacions entre els sistemes naturals i socials que conviuen al Pirineu. Per això, entre els seus objectius principals destaca el protegir i concienciar sobre el valor dels recursos naturals de la zona i sobre la necessitat de la seva conservació, cercant implicar a tota la societat.

Fundación Oso Pardo

Des de la seva creació l'any 1992, la Fundació Ós Bru (FOP) ha vingut ampliant constantment tant l'àmbit geogràfic d'actuació, que en l'actualitat abasta la pràctica totalitat de la Serralada Cantàbrica i els Pirineus, com l'envergadura i els continguts de les seves iniciatives i projectes de conservació.

La seva tasca s'estén a camps com la conservació i restauració d'hàbitats d'elevat interès per a l'espècie, el seguiment de la població ossera, la investigació aplicada a la gestió, la lluita contra el furtivisme o la formació i educació ambiental.

EMD Isil i Alòs

Entitat municipal descentralitzada d'Isil i Alós, en funcionament des l'any 1999.

Amb 114 habitants es troba situada a la part septentrional del terme d'Alt Àneu. Comprèn la capçalera de la vall d'Àneu, travessada per la Noguera Pallaresa, a la zona de transició entre el Pallars i el país de Coserans, a Occitània.

comentaris