FESTES I TRADICIONS

El carnaval de Sort també té el seu propi vi

El 'Requincuà' i l'Alcalde, els vins del carnaval, del Celler Batlliu de Sort, arribats d'Olp per assaborir-se a copes i per animar a disfressar-se

Aytés Rabassa
photo_camera Ramon Aytés i Josep Rabassa, a les vinyes del Batlliu a Olp, mostren dues ampolles del vi del Carnaval

Com cada any, el carnaval de Sort torna a tenir el seu propi vi. Es tracta del 'Requincuà' i 'l'Alcalde', del Celler Batlliu de Sort. Un reconegut vi d'alta muntanya produït a les vinyes d'Olp, pensat per assaborir-lo a copes durant el carnestoltes i per disfressar-se i viure la festa amb intensitat i sense límits.

El Celler Batlliu de Sort s'implica així - un any més - amb el Carnaval, una de les festes més importants i característiques de la capital pallaresa. Els 'vins de carnaval' són especialment adequats per maridar amb les consistents menges d'hivern i amb la cultura popular pallaresa, com són la Calderada i el Ball de la Passa.

Requincuà vins

El Requincuà, l'inici de la festa

La Calderada es prepara amb els queviures que es recullen el dia abans casa per casa perquè tota la gent de Sort puguin gaudir de l'àpat típic de la festa. El Carnaval comença el dijous 28 de febrer amb “Lo Calderer del Mandongo Popular” i l’elaboració del “Facit de Carnaval” i el “Tastet de la matança” a la Plaça Major, amb pa i vi de Carnaval 'Renquincuà i l'Alcalde” amb llonganissa.

L'arribada del Requincuà, un personatge que marca l'inici del Carnaval, tornarà a omplir els carrers de Sort de música, rues de disfresses, dinars populars i el concurs de Facit de Carnaval, un embotit típic de l’Alt Pirineu. El Carnaval de Sort acaba, com és habitual, amb la crema del Requincuà i l'enterrament de la sardina.

Més a Pallars Sobirà