PARLA PALLARÈS

Cambuleta celebra els deu anys amb una festa al Cafè Pessets de Sort

L'Associació Cultural Cambuleta fa una crida a la participació de tothom: “Vine amb una samarreta parla pallarès i et convidarem a un tricotrí” 

Parla pallarès
photo_camera Un grup de xicots porten la samarreta parla pallarès, a Sort/Foto Marta Lluvich

L’associació Cambuleta celebrarà el seu desè aniversari, el 28 de febrer a partir de les vuit de la tarda, amb una festa al Cafè Pessets de Sort, amenitzada per Carlitos Miñarro. Els organitzadors han fet una crida a la participació de tothom: “Vine amb una samarreta parla pallarès i et convidarem a un tricotrí”.

Cambuleta és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per promoure l'ús de la parla pallaresa, donar-la a conèixer i posar-la en valor. El pallarès és una part fonamental de la identitat de les comarques catalanes del Pallars Jussà i Pallars Sobirà. El seu coneixement i ús suposen, per tant, una defensa de la pròpia llengua catalana i de la riquesa de les seves especificitats geogràfiques. Per aconseguir aquest objectiu, l'Associació està treballant en diferents projectes  com són la col·lecció de contes infantils Cambuleta i la producció de l'exposició "Supo-supo amb el pallarès". Per finançar l'exposició, l'Associació va posar a la venda samarretes amb mots en pallarès a partir del projecte parlapallares.cat

Cambuleta compleix deu anys

L'Associació Cultural Cambuleta compleix deu anys aquest 2018 i ho celebrarà amb l'edició d'un doble CD de cançons infantils en pallarès. El primer és un disc de cançons tradicionals cantades pels alumnes de sis escoles del Pallars Sobirà i del Pallars Jussà. El segon disc inclourà una vintena de cançons inèdites cantades per grups locals i alguna formació convidada de comarques veïnes. El disc de cançons tradicionals inclourà cançons com «Sol solet», «El Joan Petit quan balla», «Puff el drac màgic» o «Cargol treu banya». Pel que fa a les cançons inèdites tractaran temes relacionats amb el territori com «Lo Tamarro», el tren «La Garrafeta», el riu Noguera Pallaresa o Carnaval. L'Associació Cambuleta ha optat per fer un doble CD en creure que la música és una forma d'arribar als infants i les famílies d'una manera molt directa.