26.06.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Calvet preveu que la C-13 estigui tallada almenys fins diumenge a la tarda

La via porta més de 16 hores bloquejada entre Rialp i Llavorsí per una esllavissada de roques
Imatge nocturna de l'esllavissada de roques que talla la C-13 entre Rialp i Llavorsí, el 27 de desembre del 2019 (Horitzontal).
Imatge nocturna de l'esllavissada de roques que talla la C-13 entre Rialp i Llavorsí/Twitter Isidre Gavín
Calvet preveu que la C-13 estigui tallada almenys fins diumenge a la tarda

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha previst que les obres de desenrunament a la C-13 s'allargaran tot el cap de setmana i que la via no es podrà reobrir "almenys fins diumenge a la tarda". La C-13 porta més de 16 hores tallada entre Rialp i Llavorsí per una esllavissada de roques. "Estem treballant molt ràpidament i intentarem escurçar hores al rellotge. Però les previsions són que es podria donar pas alternatiu a la zona demà cap al tard", ha pronosticat Calvet. El despreniment de roques es va produir ahir a la tarda al quilòmetre 141,5 de la C-13, a tocar de Llavorsí. Hores d'ara, l'accés a l'estació d'esquí de Port Ainé està garantit, però els conductors han de fer una volta de més tres hores a través de l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran per anar a les valls d'Àneu, de Cardós i Ferrera (on hi ha les estacions d'esquí d'Espot, Tavascan i Virós Vallferrera).

Els viatgers han de fer una ruta que travessa el Coll de la Creu de Perves, el túnel de Vielha i el Port de la Bonaigua per arribar a Esterri d'Àneu. El sector turístic del Pallars Sobirà tem greus pèrdues econòmiques en plena campanya nadalenca. L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal Bringué, espera que la C-13 es pugui reobrir en les properes hores –a tot estirar durant la tarda d'aquest dissabte- i afirma en declaracions a Rac1 que "alguns hotels ja han informat que hi ha cancel·lacions". No obstant això, Vidal assenyala que el servei de carreteres "ha desplegat tots els mecanismes perquè tiri endavant tot plegat" i espera que "tot quedi en una anècdota". "Ha plogut molt aquestes darreres setmanes i pot haver fet un efecte que trenqués la penya", ha reflexionat en veu alta l'alcalde de Llavorsí.

Calvet preveu que la C-13 estigui tallada almenys fins diumenge a la tarda
Comentarios