19.01.2022 |
Viure als Pirineus

EDUACACIÓ

Bargalló anuncia a Sort un mapa de la formació professional a l'Alt Pirineu

Per atendre les necessitats del territori i al mateix temps aconsegueixi atreure alumnes de fora, com ja és en el cas dels esports

escola Sort
El conseller Bargalló es va reunir amb el professorat de l'Escola Àngel Serafí i Casanoves de Sort/ajuntament de Sort
Bargalló anuncia a Sort un mapa de la formació professional a l'Alt Pirineu

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat l'elaboració d'un mapa per fomentar la formació professional a l'Alt Pirineu. L'objectiu d'aquest mapa és atendre les ''necessitats del territori'' i al mateix temps, atraure alumnes de fora, com ha és en el cas dels esports. En una visita a centres del Pallars Sobirà, Bargalló s'ha referit al compromís del Govern per ''escoltar aquesta diversitat'' i estar al costat de les comarques del Pirineu i oferir solucions''. Després de recórrer ahir dijous també el Pallars Jussà, Bargalló ha comentat que així li han traslladat els alcaldes i directors d'institut, de manera que ha pogut constatar la necessitat d'oferir una millor oferta d'FP en aquestes comarques, lligada al territori, més dúctil, al voltant de la natura, l'esport i el sector primari.

El conseller Josep Bargalló ha arribat a primera hora d'aquest divendres amb l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, a l'Institut Hug Roger III per mantenir una reunió amb l'equip directiu del centre. L'Institut ofereix ESO, Batxillerat, i els cicles formatius de Conduccions d'Activitats fisicoesportives en el Medi Ambient, Activitats comercials, Gestió administrativa i Sistemes microinformàtics i Xarxes, Animació d'activitats físiques i esportives, i Guia, informació i Assistències Turístiques.

En acabar, el conseller i l'alcalde han visitat l'Escola Àngel Serafí i Casanoves, una escola d'educació infantil i primària amb 287 alumnes matriculats i una plantilla docent de 27 mestres. L'escola forma part de la Xarxa de competències bàsiques i participa en programes intergeneracionals i d'intercanvi com Erasmus + KA2. El conseller ha recorregut algunes de les aules i s'ha reunit amb l'equip directiu del centre.

Visita Llavorsí
Posteriorment, Bargalló s'ha traslladat a Llavorsí, on l'ha rebut l'alcalde Josep Vidal. Allà ha visitat en primer lloc l'escola de la localitat, que forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) Alt Pallars Sobirà, conjuntament amb les escoles de Vall de Cardós, de Tírvia, d'Alins i de Rialp.

L'escola té 24 alumnes, i participa en projectes com ara el Pla TAC, el Projecte de convivència, o el Projecte d'escola i família. Alhora, també potencia activitats com els tallers de robòtica, la Ràdio a l'escola, l'aprenentatge integrat de continguts i llengües estrangeres (AICLE), i l'art a l'escola. Bargalló també ha visitat l'Ajuntament per signar el llibre d'honor i la llar d'infants, que es troba situada a la segona planta del consistori.

La darrera població que ha visitat el conseller ha estat Esterri d'Àneu, acompanyat de l'alcalde del municipi, Joan Blanco. El conseller Josep Bargalló ha fet un recorregut per l'Escola La Closa i ha mantingut una reunió amb l'equip directiu. El centre té 115 alumnes entre P3 i 6è de primària, molts dels quals provenen de localitats properes del Pallars. El centre treballa en projectes de foment de la lectura, l'Ara Escric i l'Esport blanc escolar.

Després, el titular d'Educació ha anat a l'Institut Morelló – que comparteix edifici amb l'Escola La Closa –, ha conegut diferents espais del centre i s'ha reunit amb l'equip directiu. L'institut té 105 alumnes matriculats entre 1r i 4t d'ESO. Alguns dels projectes més rellevants que duen a terme són la introducció de la impressió 3D a les diferents àrees docents, el voluntariat de Serveis a la comunitat, o la implementació de guies d'itineraris a peu per les Valls d'Àneu com a projecte de recerca.

Bargalló anuncia a Sort un mapa de la formació professional a l'Alt Pirineu
Comentarios