27.09.2022 |
Viure als Pirineus

SUCCESSOS

Banderes a mig pal i crespons negres a Sort i Soriguera pels muntanyencs morts a Geòrgia

Un dels altres dos membres del grup que també van resultar ferits per l'allau ja ha estat donat d'alta
Pla general de l'Ajuntament de Sort amb les banderes onejant a mig pal en senyal de dol pels tres veïns morts en accident de muntanya. Imatge del 5 de març del 2020. (horitzontal)
La façana de l'Ajuntament de Sort amb les banderes onejant a mig pal en senyal de dol pels tres veïns morts/Marta Lluvich
Banderes a mig pal i crespons negres a Sort i Soriguera pels muntanyencs morts a Geòrgia

Les banderes de l'Ajuntament de Sort onegen aquest dijous a mig pal i a Soriguera, també al Pallars Sobirà, s'ha posat un crespó negre al consistori en record dels tres muntanyencs que han perdut la vida en una travessa al massís del Caucas, a la regió de Mestia, a Geòrgia. Formaven part d'un grup de vuit persones, d'entre 30 i 50 anys, tots de la mateixa comarca i muntanyencs experts, federats a través de l'Associació Excursionista Pallars (AEP). Dimecres al matí van ser sorpresos per una allau i a banda dels tres que van perdre la vida dos més van resultar ferits. Segons fonts properes, un d'ells ja ha estat donat d'alta mentre que l'altre segueix ingressat amb pronòstic greu per politraumatismes però no es corre perill per la seva vida.

La comarca del Pallars Sobirà està consternada pel tràgic succés ja que els muntanyencs morts eren molt coneguts. Dos eren bombers que treballaven al parcs de Sort i al de Pont de Suert, mentre que el tercer estava treballant actualment en el sector de l'hostaleria tot i que també havia fet de monitor d'esports d'aventura.

L'Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà han decretat tres dies de dol oficial, mentre que l'Ajuntament de Soriguera n'ha decretat dos. Els muntanyencs morts eren de Sort, el nucli d'Estac (Soriguera) i Enviny.

Banderes a mig pal i crespons negres a Sort i Soriguera pels muntanyencs morts a Geòrgia
Comentarios