FORMACIÓ PROFESSIONAL

Arrenca l’Escola d’Hoteleria del Pallars

El projecte de l’Escola d’Hoteleria del Pallars compta amb el suport decidit de l’Ajuntament de Sort, que hi col·labora cedint les instal·lacions de l’Aula de Cuina

Escola d'Hoteleria
photo_camera Un curs de grau superior d'una escola d'hoteleria/territoris.cat

El proper curs escolar 2019-2020 el Departament d’Educació implantarà a l’INS Hug Roger III de Sort un nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Serveis en Restauració, amb caràcter semipresencial i formació dual en empreses. Aquesta decisió suposa, a la pràctica, el tret de sortida de l’Escola d’Hoteleria del Pallars.

Aquesta titulació s’afegeix a l’oferta formativa del centre en turisme (Grau Superior de Guia, informació i assistències turístiques en l’àmbit mediambiental) i pretén ser una bona opció no només per a les veïnes i veïns del Pallars Sobirà i del Pallars Jussà, sinó també de les comarques del Pirineu, en general.

L’acte de presentació de l’Escola d’Hoteleria del Pallars tindrà lloc el divendres 10 de maig, a les 11 del matí (11.00h), a la Sala d’Actes de l’Institut Hug Roger III 

El projecte de l’Escola d’Hoteleria del Pallars compta amb el suport decidit de l’Ajuntament de Sort, que hi col·labora cedint les instal·lacions de l’Aula de Cuina, i que veu en aquesta iniciativa un important revulsiu per al sector de l’hoteleria pallaresa.

El conseller Bargalló va anunciar a Sort un mapa de formació professional per a l'Alt pirineu

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va anunciar el passat mes de febrer a Sort, l'elaboració d'un mapa per fomentar la formació professional a l'Alt Pirineu. L'objectiu d'aquest mapa és atendre les ''necessitats del territori'' i al mateix temps, atraure alumnes de fora, com ha és en el cas dels esports.

En una visita a centres del Pallars Sobirà, Bargalló es va  referir al compromís del Govern per ''escoltar aquesta diversitat'' i estar al costat de les comarques del Pirineu i oferir solucions''. Bargalló va explicar que després de parlar amb alcaldes i directors d'instituts del Pallars Sobirà 'ha pogut constatar la necessitat d'oferir una millor oferta d'FP en aquestes comarques, lligada al territori, més dúctil, al voltant de la natura, l'esport i el sector primari".

comentaris