Projecte Biblioestiu

Aquest estiu anima't a llegir amb Biblioestiu!

Aquest estiu la Biblioteca Pública de Sort, amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, participa en el projecte Biblioestiu, d'animació a la lectura dels nens, nenes i joves de 5 a 16 anys amb multitud de premis. A la pàgina web de la biblioteca de Sort hi trobareu tota la informació i els títols dels llibres de què disposeu a la nostra biblioteca, només cal que gaudiu llegint! 

logo_biblioestiu
photo_camera Projecte Biblioestiu

QUÈ ÉS BIBLIOESTIU?

Biblioestiu és una campanya estiuenca de foment de la lectura entre els més joves impulsada des del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’editorial La Galera i la plataforma Legiland. S’ofereix a totes les biblioteques públiques de Catalunya, entre les quals la Biblioteca Pública de Sort, i té una vigència de l’1 de juliol al 15 de setembre de 2016.

El projecte Biblioestiu es divideix en dos programes, adreçats a dues franges d’edats diferents: dels 5 als 9 anys i dels 10 als 16 anys. Milers de premis esperen als lectors que participin al programa, incloses fins a 1.000 entrades de cinema, 10 invitacions per al Camp Nou Experience i lots de llibres.

Al final de l’estiu els lectors hauran de dirigir-se a la Biblioteca a recollir els seus premis. Els participants de Biblioestiu en la franja de 5-9 anys obtindran els seus premis mitjançant un sorteig, i pel que fa als participants de Biblioestiu 10-16, tots els participants que hagin acumulat 3.000 punts de lectura rebran un premi.

Trobareu més informació a la pàgina web biblioestiu.cat i podeu fer arribar les vostres consultes al correu-e [email protected].

BIBLIOESTIU 5-9

Fugint de les classes i els treballs escolars, Biblioestiu 5-9 proposa als més petits gaudir d’algunes lectures a través del joc, les activitats i la imaginació. La Biblioteca Pública de Sort posa a disposició dels més petits un seguit de materials per gaudir de diferents títols durant les setmanes de vacances.

En la franja de 5 a 7 anys la participació a Biblioestiu es realitzarà a partir de cartes. Els personatges protagonistes dels llibres recomanats han escrit una carta en què s’adrecen als
nens i nenes demanant-los algun dibuix, favor, text o resposta, amb la idea de fomentar el vincle emocional amb els personatges a través d’exercicis d’escriptura, creativitat i dibuix que poden entregar a la bústia Biblioestiu de la Biblioteca Pública de Sort.

No es tracta de valorar la comprensió lectora de cada nen ni de puntuar els resultats. Allò important és deixar volar la imaginació i respondre. Al final de l’estiu es farà un sorteig entre tots els nens que hagin participat amb les seves cartes a la bústia Biblioestiu.

BIBLIOESTIU 10-16

La iniciativa Biblioestiu ofereix als lectors de 10 a 16 anys l’accés a una plataforma digital educativa que els permet certificar la lectura lliure i obtenir premis llegint; es tracta d’un portal en línia dissenyat per motivar els nens i nenes a llegir, compartir les seves lectures i millorar la seva comprensió lectora.

En escollir un llibre i començar-lo a llegir el lector o lectora podrà accedir al portal biblioestiu.cat, a través d’un dispositiu mòbil o bé un ordinador, on trobarà qüestionaris de comprensió lectora, organitzats capítol a capítol.

Responent correctament aquests qüestionaris, obtindrà punts, i aquests punts li permetran obtenir premis: des de complements per al seu avatar a entrades de cinema, lots de llibres i entrades per al Barça Experience.