MEDI AMBIENT

Alta participació per definir propostes de gestió i millora de "lo Planter" de Gerri de la Sal

El Parc Natural de l'Alt Pirineu gestiona i s'ocupa del manteniment del planter de Gerri de la Sal després d’un acord a tres bandes amb l’Ajuntament de Baix Pallars i Forestal Catalana.
Lo Planter participació veïns Gerri
photo_camera Alta participació per definir el futur de 'Lo Planter' de Gerri / PNAP

Aquest dissabte, 12 de febrer, el Parc Natural de l'Alt Pirineu ha organitzat una jornada de participació a Gerri de la Sal, al municipi de Baix Pallars, amb veinat i gent interessada per tal d'establir propostes de gestió i millora de "lo Planter", un espai públic per millorar l'educació ambiental i la conservació de l'agrodiversitat.

La participació ha estat un èxit, amb la concurrència d'una vintena de persones interessades, moltes propostes i molt bon ambient. Els organitzadors han agraït la participació de tothom i han assegurat que "en els propers mesos veurem com reviu el nostre planter, un autèntic tresor a potenciar".

Lo Planter participació veïns Gerri 2
Alta participació per definir el futur de 'Lo Planter' de Gerri / PNAP 

Un espai gestionat pel Parc Natural de l'Alt Pirineu

El Parc Natural de l'Alt Pirineu gestiona i s'ocupa del manteniment del planter de Gerri de la Sal després d’un acord a tres bandes amb l’Ajuntament de Baix Pallars i Forestal Catalana. El viver s'ha cconcertit en un lloc educatiu i de divulgació de les varietats locals.

Lo Planter de Gerri arxiu
Una foto d'arxiu de 'Lo Planter de Gerri de la Sal' /Ajuntament de Baix Pallars

El Planter de Gerri es troba ubicat al nucli de Gerri de la Sal, al terme municipal del Baix Pallars (Pallars Sobirà). El Planter, antigament anomenat “El Vivero”, va ser creat en motiu d’una correcció hidrològico-forestal per a la producció de les plantes que servirien per repoblar els boscos malmesos, que antigament s’usaven per extreure diferents recursos, com ara la llenya, el carbó i la fusta que es mantingué fins els anys 90. L’any 2006, Forestal Catalana, l’Ajuntament de Baix Pallars i l’Associació ambientalista del Pallars Sobirà Lo Pi Negre, i van naugurar de nou el Planter de Gerri com a Àrea d’Interpretació dels Espais Naturals de les Serres Prepirinenques Pallareses amb l’objectiu de recuperar el patrimoni cultural i social, alhora que s’aconseguia un espai d’ús educatiu.