Les zones de bany d’aigua dolça de Terradets i Sant Antoni, més a prop amb el tren

Coincidint amb l’entrada en funcionament dels nous trens de la línia Lleida-La Pobla, el consell comarcal del Pallars Jussà ha habilitat un nou espai de bany a l’embassament de Terradets accessible des de l’estació de Cellers. Aquesta zona també està habilitada per a pic-nic durant la resta de l’any.

DSC_0877
photo_camera Embassament de Terradets

En els darrers anys el Consell comarcal ha habilitat senders al voltant dels embassaments. Primer es va obrir al públic l’itinerari que voreja l’embassament de Terradets, seguint el curs de la carretera C-13, mentre  que fa pocs mesos es va estrenar el camí que voreja prop de 7 km de l’embassament de Sant Antoni.

Aquest itineraris han permès comunicar peatonalment diferents poblacions com el poble de Cellers amb la zona habitada de l’estació, en el cas de Terradets i la Pobla, Salàs i Sant Joan de Vinyafrescal, en el cas del camí de l’embassament de Sant Antoni. Alhora també han facilitat  l’accés a peu d’aquestes poblacions amb diverses zones de bany.

Aquests itineraris també han permès l’accés a peu a zones de bany molt agradables d’aquests dos embassaments i que antigament només coneixien els habitants de la zona, donant-les un gran potencial turístic. L’accés a aquests espais també es pot fer amb el tren donat que en els dos cassos les estacions comuniquen amb aquests camins.

L’oferta de platges d’aigua dolça al Pallars és molt àmplia i els habitants de la comarca n’han fet un ús continuat. Són molt conegudes zones com la del Piolet a Salàs del Pallars, la dels dos arbres a Conca de Dalt o la dels Roures al camí d’accés a Llimiana, entre molts altres, als que ara s’hi afegeix aquest nou espai davant de l’estació de tren, conegut com el “campament  del Pago”. L’indret déu aquest nom a què allà es trobaven els habitatges dels enginyers durant la construcció de l’embassament de Terradets i era el lloc on es portava a terme el pagament en metàl·lic dels salaris als treballadors.