FORMACIÓ

Una vintena de persones nouvingudes al Pallars Jussà es formen per conèixer la societat catalana

Aquesta formació, organitzada pel Servei d’Immigració del Consell Comarcal del Pallars Jussà, té com a objectiu promoure l’autonomia personal,
WhatsApp Image 2021-10-20 at 13.57.37(1)
photo_camera Mòdul de formació del Servei d’Immigració del Consell Comarcal del Pallars Jussà / CCPJ

Una vintena de persones d’origen marroquí, colombià o gambià entre altres, participen aquests dies en un mòdul de formació que inclou coneixements sobre la societat catalana així com sobre el seu marc jurídic.

Aquesta formació, organitzada pel Servei d’Immigració del Consell Comarcal del Pallars Jussà, juntament amb la Secretaria d’Igualtats, té com a objectiu promoure l’autonomia personal, així com la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

Així, en un total de 5 sessions s’introdueix els participants en diverses temàtiques com els drets i deures fonamentals que regulen la societat catalana, l’estatus jurídic de les persones estrangeres, el coneixement de la història de Catalunya. Alhora se’ls fa una petita introducció sobre els òrgans de govern de les diferents institucions i també se’ls dona a conèixer diversos equipaments culturals i cívics del seu entorn com la biblioteca, diferents espais i sales d’exposició, el CAP o el centre cívic, entre altres, per tal que coneguin l’ús que en poden fer.

La participació en aquesta formació, juntament amb altres que conformen el Servei Primera Acollida, permetrà a l’alumnat obtenir el “Certificat de primera acollida”.