28.01.2022 |
Viure als Pirineus

Vins amb frescor

Estar 7 mesos sota el Pantà de Sant Antoni ha donat als vins, sobretot als negres, un punt de frescor diferent al que tenen els mateixos vins envellits al celler. L'experiment d'intruduir vins al pantà ha estat tota una experiència per al sector vitivinícola pirinenc.

_MGL8481
Imatge del tast que es va fer el cap de setmana.
Vins amb frescor

Cal fer coses diferents. Passats 7 mesos des de la introducció d’aquests 9 vins al Pantà de Sant Antoni, aquest cap de setmana va tenir lloc a l’Espai Cultural La Lira de Tremp el tast comparat al qual van participar diversos experts i restauradors, entre els quals destaca el president de la DO Costers de Segre, Xavier Farré, el president de la Ruta del Vi de Lleida, Tomàs Cusiné, i els sommeliers Toni Lara i Jaume Gaspà.

Els experts valoren l’experiència com a molt positiva. En primer lloc destaca el valor de la iniciativa que aglutina els cellers de la subzona Pallars de la DO Costers de Segre en una mostra del dinamisme i l’empenta d’aquest territori. En segon lloc, el tast comparat va servir per apreciar diferències entre els vins envellits en celler i els vins envellits al pantà. Aquesta diferència va ser més notable en els vins negres que en els blancs, als quals dóna un punt d’arrodoniment i d’afruitat alhora que els dota de major estabilitat. No obstant, els experts remarquen que cal seguir valorant-ne l’evolució fins i tot amb mètodes científics.

La segona gàbia que conté els mateixos 9 vins, romandrà al fons del pantà fins al proper mes d’abril (18 mesos d’envelliment en total).

Vins amb frescor
Comentarios