Cal fer coses diferents. Passats 7 mesos des de la introducció d’aquests 9 vins al Pantà de Sant Antoni, aquest cap de setmana va tenir lloc a l’Espai Cultural La Lira de Tremp el tast comparat al qual van participar diversos experts i restauradors, entre els quals destaca el president de la DO Costers de Segre, Xavier Farré, el president de la Ruta del Vi de Lleida, Tomàs Cusiné, i els sommeliers Toni Lara i Jaume Gaspà.
Els experts valoren l’experiència com a molt positiva. En primer lloc destaca el valor de la iniciativa que aglutina els cellers de la subzona Pallars de la DO Costers de Segre en una mostra del dinamisme i l’empenta d’aquest territori. En segon lloc, el tast comparat va servir per apreciar diferències entre els vins envellits en celler i els vins envellits al pantà. Aquesta diferència va ser més notable en els vins negres que en els blancs, als quals dóna un punt d’arrodoniment i d’afruitat alhora que els dota de major estabilitat. No obstant, els experts remarquen que cal seguir valorant-ne l’evolució fins i tot amb mètodes científics.
La segona gàbia que conté els mateixos 9 vins, romandrà al fons del pantà fins al proper mes d’abril (18 mesos d’envelliment en total).