Veïns del Pallars Jussà es mobilitzen contra l'augment de capacitat de la línia elèctrica Foradada-La Pobla de Segur

La plataforma preveu organitzar "accions de lluita social i col·lectiva per aturar l'obra"

Sense nom
photo_camera Imatge general dels veïns del Pallars Jussà reunits en assemblea.

Un grup de veïns del Pallars Jussà han començat a mobilitzar-se contra el projecte que preveu augmentar la capacitat de transport de la línia elèctrica que va de Foradada (Noguera) a La Pobla de Segur (Pallars Jussà) promogut per Red Eléctrica Española (REE). La Plataforma contra l'autopista elèctrica del Pallars ha informat en un comunicat que aquest divendres al vespre va reunir en assemblea una vintena de persones per "posar en comú la situació del projecte de recreixement de la línia i organitzar accions de lluita social i col·lectiva per aturar l'obra". De moment, la Plataforma ha anunciat que el proper dimecres 17 de maig registrarà als 3 ajuntaments afectats -Conca de Dalt, Tremp i la Pobla de Segur- i al Consell Comarcal del Pallars Jussà peticions perquè aquestes administracions es posicionin respecte a l'aprovació de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) per part de la Generalitat.

La Plataforma recorda que el passat 7 d'abril, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya feia pública la RESOLUCIÓ TES/707/2017, de 16 de febrer, per la qual es feia públic l'Acord de declaració d'impacte ambiental del Projecte d'augment de capacitat de transport de la línia elèctrica aèria Foradada - la Pobla de Segur fins a 220 kV, als termes municipals de Conca de Dalt, Tremp i la Pobla de Segur.

L'entitat assegura que, segons això, el Departament de Territori i Sostenibilitat resolia amb la qualificació de 'favorable' de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) del projecte de REE, però acceptant que la pròpia DIA ometia informació respecte la distància de la línia i dels suports a determinats nuclis i cases habitades, per exemple.

Des de la Plataforma afirmen que "no s'entén com la Generalitat ha pogut aprovar la DIA, quan el propi Departament considera que hi ha determinats aspectes que no han estat prou desenvolupats i estudiats". 

Al comunicat també expliquen que a l'assemblea d'aquest divendres "es van posar sobre la taula determinades accions socials de protesta per tal de donar a conèixer a la societat del Pallars la problemàtica general que hi ha darrera del recreixement de línies elèctriques".

comentaris