FOTOGRAFIA

La Vall Fosca ret homenatge a Manel Dalmau en el lliurament dels premis del 18è Concurs de Fotografia

Marifà Saboya Hereu guanya el primer premi a la millor fotografia amb 'Camí del passat'
Lliurament premis fotografia Vall Fosca 2022
photo_camera Lliurament de premis de la 18a edició del concurs de fotografia Indrets de la Vall Fosca / vallfosca.cat

Aquest dissabte 10 de setembre es van fer públiques les fotos guanyadors de la 18a edició del concurs de fotografia Indrets de la Vall Fosca. Una fotografia de tardor de l'edifici  de la captació d’aigües de la Central de Capdella, va ser la guanyadora del premi a la millor foto, guardó que des d’aquest any passa a ser el premi Manel Dalmau a la millor fotografia del concurs, i que en aquesta edició va guanyar Marifà Saboya Hereu. 

El lliurament de premis va incloure l’homenatge al polifacètic artista Manel Dalmau, fill de la Central de Capdella, que va morir fa un any. Dalmau, va fer molts treballs vinculats amb la Vall Fosca, com el documental el Retaule de les bèsties sobre la Fira de la Pobleta, Caçadors o La Matança del Porc, entre altres. Va treballar també en un projecte de recuperació de la memòria oral amb l’associació cultural Lo Gaial, gravant una quinzena d’entrevistes a persones del municipi. I justament abans de traspassar, estava treballant en un audiovisual per  promocionar la Vall Fosca, on s’havia instal·lat per dedicar-se a aquest projecte. 

L’homenatge, on van intervindre persones properes a Manel Dalmau, va finalitzar  amb un concert de jazz amb Pol Omedes Quartet.  

Concurs de fotografia Indrets de la Vall Fosca 

En aquesta edició del concurs de fotografia, que s’ha celebrat ininterrompudament des del 2005, es van presentar 83 fotografies. 

El concurs inclou 4 categories, paisatges o indrets de la Vall Fosca; treballs, feines, o activitats que es desenvolupen a la Vall Fosca; pobles o elements de patrimoni de la  Vall Fosca, i finalment fauna autòctona de la Vall Fosca. La millor foto de cada categoria rep un premi de 250 €. 

A més, la millor foto del concurs rep un premi especial de 500 € i un trofeu únic dissenyat per al concurs i fet per la ceramista local, La Santolina. El guanyador o la  guanyadora d’aquest premi, l’any següent forma part del jurat, i per tant, no pot  participar. Les fotos guanyadores es poden consultar a la web www.vallfosca.net.  

El concurs de fotografia Indrets de la Vall Fosca es realitza amb la col·laboració de  l’Institut d’estudis Ilerdencs, a través del Pla econòmic per a ens locals. 

FOTOS PREMIADES 

Premi Manel Dalmau a la millor fotografia: Camí del passat de Marifà  Saboya Hereu 

Paisatges o indrets de la Vall Fosca: El mirador de Joan Llimiñana Sabaté 

Feines o activitats que es desenvolupen: Camí a Sant Quiri de Jordi Però Enjaume 

Pobles o elements de patrimoni: En silenci de Carme Ollé Coderch 

Fauna autòctona de la Vall Fosca: Les flors del riu de Jaume Charles Bernis