PARTITS POLÍTICS

Valença Castells i Enric Rius escollits presidenta i secretari general d'ERC del Pallars Jussà

Esquerra Republicana del Pallars Jussà han celebrat a Tremp el seu Congrés per a renovar l’equip que liderarà la comarcal durant els proper 4 anys.
ERC executiva comarcal Pallars Jussà
photo_camera ERC executiva comarcal Pallars Jussà

Aquest divendres, els militants d’Esquerra Republicana del Pallars Jussà han celebrat a Tremp el seu Congrés per a renovar l’equip que liderarà la comarcal durant els proper 4 anys. S’ha presentat una única llista, que ha estat escollida per unanimitat de tots els assistents, amb Valença Castells Marsol a la Presidència i Enric Rius Saez a la Secretaria General. Per primer cop a la història d’Esquerra Pallars Jussà la comarcal està liderada per una dona.

Durant el Congrés, els militants han tingut un emotiu record per a Antoni Flores, president de la Comarcal del Pallars Jussà des de 2020 i traspassat recentment. També s’ha agraït la feina de tots els/les companys/es de la comarcal sortint, esmentant que no ha estat una legislatura fàcil, ja que van començar enmig d'una pandèmia i al llarg del mandat han hagut d'enfrontar-se a molts reptes i situacions complicades.

ERC executiva comarcal Pallars Jussà
ERC executiva comarcal Pallars Jussà

S’ha presentat una candidatura paritària amb 9 persones que provenen de diferents àmbits i disciplines per enfortir i fer créixer el partit a nivell de Pallars Jussà: Eva Fiter Cirera, a la secretaria d’Organització, Toni Millet Bastús, a la secretaria de Finances, Sònia Clotet Estrada, a la secretaria d’Imatge i Comunicació, Pol Oliva Solé a la secretaria de Política Municipal, M. Pilar Cases Lopetegui a la secretaria de Feminismes, Jordi Navarra Torres a la secretaria de Transició Ecològica, Enric Rius Saez a la secretaria de Ciutadania i Josep Ardanuy Tarrat a la secretaria d’Acció Territorial.

La recent escollida presidenta, Valença Castells ha destacat que, “estarem aquí per donar suport, acompanyament i col·laboració als nostres càrrecs electes i ratificar i millorar la nostra presència a tots els municipis. Volem ser el pal de paller de l'independentisme d'esquerres del Pallars”.

Per altra banda, avui la militància ha escollit Josep Ardanuy com a representant de la comarca al Consell Nacional d’Esquerra Republicana

La diputada Montserrat Fornells ha estat l’encarregada de tancar el Congrés i ha esmentat que, cal treballar conjuntament totes les institucions per abordar els reptes que té el Pallars Jussà i el Pirineu com el despoblament, la línia de la MAT, els projectes fotovoltaics i el regadiu de la Conca de Tremp. També ha esmentat els projectes de la Llei d’Alta Muntanya o l’Estratègia del Pirineu que hauran de donar eines per abordar els reptes que té la comarca.